Šodienas redaktors:
Lauma Lazdiņa
Iesūti ziņu!

Krāsnī gatavots cūkgaļas, pupiņu un kartupeļu sautējums

Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Raksta foto
Foto: http://labuapetiti.com/

Pagatavosim sātīgu un ļoti garšīgu pupiņu sautējumu ar ceptu cūkgaļu. Šis ēdiens garšos tiem, kam patīk treknāki ēdieni, jo sastāvā ir cūkgaļas krūtiņa, kurā ir treknumiņš, un sačurkstināts speķis.

Sastāvdaļas

  • Sauja balto pupiņu
  • Sauja melno pupiņu
  • 500 g cūkgaļas krūtiņas
  • 200 g sačurkstināta speķa
  • 3-4 vidēja lieluma kartupeļi
  • 2 burkāni
  • 2 sīpoli
  • 3-4 ķiploku daiviņas
  • Čili pipars
  • Lauru lapas
  • Garšviela plovam
  • Zaķīša tomātu ķopsis 100 g
  • rīvmaize
  • Sāls, pipari

Gatavošana
Pupiņas vakarā aplejam ar ūdeni un atstājam līdz rītam. Var ņemt jebkuras pupiņas, es ņēmu melnās un baltās pupiņas.
Cūkgaļu sagriež palielos gabalos un apcep kopā ar garšvielām un sāli. Kad gaļa ir gandrīz apcepusies, pievienojam sagrieztu sīpolu un burkānus, sagrieztus ripiņās vai salmiņos. Cepam vēl kādas 5-7 minūtes.
Smalki sagrieztu speķīti cep uz pannas, līdz tas apbrūnē un veidojas čurkstiņi. Taukus nolejam atsevišķi, tos vairs neizmantojam.
«Pīlē» vai līdzīgā katlā liekam apcepto gaļu, sīpolus un burkānus. Pievienojam nelielos gabaliņos sagrieztus kartupeļus, pupiņas, ķiplokus, sačurkstināto speķi un zaķīša tomātu ķopsi. Var izmantot arī tomātu pastu.
Visu nedaudz apmaisa, pielej ūdeni līdz tas sasniedz sautējuma virspusi. Pieliekam čili, liekam virsū vāku un šaujam cepeškrāsnī iekšā, 170 grādos uz kādu pusotru stundu.
Kad pupiņu sautējums ir gatavs, uzkaisām virsū nedaudz rīvmaizes, liekam atpakaļ cepeškrāsnī augšējā grila režīmā uz pāris minūtēm, līdz rīvmaize apbrūninās.
Krāsnī gatavots cūkgaļas un pupiņu, kartupeļu sautējums ir gatavs, labu apetīti!

Uz augšu