Šodienas redaktors:
Jānis Tereško
Iesūti ziņu!

Mandarīnu zefīrkūka ar saldējumu

Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Raksta foto
Foto: Armands Meirāns, Četras sezonas

Pašu gatavots zefīrs, pašu gatavots saldējums, un tas viss apvienots pašu gatavotā kūciņā. Saldi un gardi. Zefīrkūka sniegs mīlestību katram, kurš tiks ar to pacienāts!

Sastāvdaļas

zefīram

  • 150 g olu baltumu
  • 300 g cukura
  • 25 g kukurūzas cietes
  • 1 ēd.k. citrona sulas

mandarīnu sīrupam

  • 5 mandarīni
  • 5 ēd.k. cukura
  • 25 g ruma

pildījumam

  • 3 olu dzeltenumi
  • cukurs pēc garšas
  • 125 g maskarpones
  • 80 g saldā krējuma
  • 3 mandarīni, nomizoti, sagriezti nelielos gabaliņos

saldējumam

  • 50 ml saldā krējuma
  • 100 ml bezpiedevu jogurta
  • šķipsna kanēļa
  • dekorēšanai:
  • lielogu dzērvenes, sagrieztas uz pusēm
  • apelsīna miziņas

Pagatavošana

  1. Sakarsē krāsni 150 grādus karstu. Izklāj plāti ar cepamo papīru.
  2. Gatavo zefīru. Olu baltumiem pievieno pārējās sastāvdaļas, saputo cietās putās (apmēram 5 minūtes), klāj uz cepamā papīra aptuveni 1 cm biezā slānī un liec krāsnī uz 30–35 minūtēm.
  3. Gatavo sīrupu. Mandarīnus nomizo un izspied sulu. Katliņā ieber cukuru un apmaisot karsē, līdz tas izkūst un sāk karamelizēties. Pievieno mandarīnu sulu, rumu un uz nelielas uguns novāri 2/3 šķidruma, līdz iegūsti sīrupa konsistenci. Atdzesē sīrupu.
  4. Gatavo krēmu. Bļodiņā liec olu dzeltenumus, pievieno cukuru un saputo. Pēc brīža pievieno maskarponi, saldo krējumu, 1/3 mandarīnu sīrupa un turpini putot, līdz krēma konsistence ir viendabīga.
  5. Gatavo saldējumu. Katliņā uzkarsē atlikušo sīrupu un pievieno saldo krējumu. Kad masa uzmet burbuli, noņem katliņu no uguns un atdzesē. Tad pievieno jogurtu, kanēli un iemaisi, līdz masa ir viendabīga. Lej masu saldējuma mašīnā un gatavo, kā norādīts instrukcijā.
  6. Vienmērīgi pārklāj zefīru ar krēma kārtu un pārkaisi ar mandarīniem. Ar cepamā papīra palīdzību uzmanīgi sarullē ruletes formā un ietin pārtikas plēvē. Liec ledusskapī uz 30–60 minūtēm, lai savelkas. Izņem desertu no ledusskapja, iztin no plēves un cepamā papīra, griez šķēlēs un pasniedz, uzliekot saldējuma bumbu. Dekorē ar dzērvenēm un apelsīna miziņām.

Rezultāts

  • 1 rulete

Recepte - Aivis Onzulis
FOTO - Armands Meirāns

Uz augšu