Šodienas redaktors:
Artūrs Guds

Ķiršu želeja ar šokolādes krēmu

Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: www.cetrassezonas.lv

Šis deserts ir kā atgādinājums tam, cik daudzos un dažādos veidos varam pagatavot ierastos produktus. Ķirši želejā, šokolāde gan kausētā, gan sasaldētā veidā, – un deserts uzreiz kļūst interesantāks!

Sastāvdaļas

  • 100 g tumšās šokolādes
  • 100 ml saldā krējuma

ķiršu želejai

  • 90 g cukura
  • 1 ēd.k. ūdens
  • 1 vaniļas pāksts
  • 1 kanēļa standziņa
  • 1 anīsa zvaigzne
  • 400 ml ķiršu kompota sulas
  • 6 želatīna plāksnes, izmērcētas ūdenī, kā norādīts uz iepakojuma
  • 200 g ķiršu no kompota

Pagatavošana

  1. Sausā katlā ieber cukuru, pievieno ūdeni un liec uz uguns vārīties tik ilgi, līdz masa sāk karamelizēties. Pievieno vaniļas pāksti, kanēļa standziņu, anīsa zvaigzni un nedaudz pakarsē. Pielej ķiršu kompota sulu un uzvāri. Noņem no uguns, pievieno uzbriedinātas želatīna plāksnes un nedaudz atdzesē. Izņem vaniļas pāksti, anīsa zvaigzni un kanēļa standziņu.
  2. Cepamformā ieklāj pārtikas plēvi un ieber tajā ķiršus no kompota. Pārlej tos ar uzvārīto ķiršu sulas masu un liec ledusskapī atdzesēties un sastingt uz apmēram 30 minūtēm.
  3. Gatavo šokolādes krēmu. Saputo saldo krējumu, pievieno šokolādi un ar putojamo slotiņu samaisi, līdz masa ir viendabīga un gaisīga.
  4. Sastingušo ķiršu želeju izņem no trauka, sagriez gabaliņos, kārto uz šķīvja un pasniedz kopā ar šokolādes krēmu un šokolādes čipsiem.

Recepte - Valters Zirdziņš
FOTO - Armands Meirāns

Uz augšu