Sadzirdot savus klientus, top citāda maize

Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Raksta foto
Foto: Publicitātes foto

Jau vairāk nekā divus gadus nelielā piemājas ceptuvītē Šampēterī darbojas inovatīvas maizes meistares Irina Pētersone un Anitra Robeža. Sāktais hobijs pamazām pāraug par kaut ko lielāku, un maizīte nu jau pieejama Rīgas eko un mazo ražotāju veikaliņos, zaļi domājošos interneta veikaliņos, kā uzņēmuma mājas lapā zemaize.lv.

Domājot par savas ģimenes un tuvāko veselību, meitenes sāka maizes cepšanu - no bioloģiskām izejvielām, tikai ar dabīgo ieraugu, izmantojot pēc iespējas vietējos miltus. Meklējot jaunas garšas un klausoties klientu vēlmēs un vajadzībās, top aizvien jaunas garšas.

«Šobrīd mūsu sortimentā ir maizīte, kas netiek cepta citās Latvijas ceptuvēs, - mēs cepam maizīti tikai no pilngraudu auzu pārslām bez miltiem vai bioloģisku griķu miltu maizīti ar pekanriekstiem un burkāniem, kas der cilvēkiem, kam ir ierobežota iespēja ēst glutēnu,» stāsta ZeMaizes veidotāja Irina Pētersone. «Arī nesen tapusī miežu miltu maizīte ar Latvijas cidonijām jau ir ieguvusi daudz atbalstītāju. Savu maizīti papildinām ar godži ogām, čia sēklām, kas satur tik ļoti nepieciešamos vitamīnus un olbaltumvielas aukstajā rudens un ziemas sezonā.»

Raksta foto
Foto: Publicitātes foto

«Mēs redzam, ka aizvien vairāk ir tādu cilvēku, kas lasa mazos burtiņus preces marķējumā, arvien vairāk ieklausās sevī un savā organismā, līdz ar to izvairās no nesaderīgiem vai neveselīgiem produktiem,» atzīst Anitra Robeža. «Cilvēku teiktais ļoti palīdz radīt maizīti, kas nepieciešama tieši viņiem. Tāpat arī redzam, ka patērētāju izglītotības līmenis strauji aug - sportiski cilvēki domā par sabalansētu diētu, veģetārieši skaidri zina, ar ko papildināt savu ēdienkarti, lai tas apmierina visas organisma prasības, vecāki audzina saviem bērniem veselīga uztura ideju.»

Raksta foto
Foto: Publicitātes foto

«Mums ir viegli radīt jaunas garšas, jo visu priekšā pasaka mūsu klients. Galvenais ir runāt, jautāt un sadzirdēt,» dalās pieredzē Irina Pētersone.

Ieklausoties klientu vēlmēs, ZeMaize arī sāka piedāvāt maizīti brīnišķīgā iesaiņojumā - dabīgā kartona kārbiņā, ievīstītu zīdpapīrā un papildinot to ar Latvijas vai korporatīvā uzņēmuma simboliku. «Mūsu maizīte ir ceļojusi uz Eiropu, Āziju, Kanādu un Austrāliju, tādēļ ļoti vēlējāmies, lai mūsu klientiem ir vēl lielāks prieks to dāvināt, - tā radās īpašais ZeMaizes iesaiņojums. Bez tam daži no mūsu klientiem maizīti dāvina, ejot uz sālsmaizi, ciemojoties vai pat sava uzņēmuma klientiem svētkos,» atzīst ZeMaizes radītājas



Svarīgākais
Uz augšu