Daudz laimes dzimšanas dienā, Latvija!

Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Šodien Latvijai dzimšanas diena! Mūsu valsts proklamēta pirms 97 gadiem - 1918.gada 18.novembrī. Portāla TVNET kolektīvs novēl daudz laimes Latvijai un tās iedzīvotājiem! Šodien būsim klāt svarīgākajos svētku mirkļos un piedāvāsim ar tiem iepazīties arī jums, lasītāji.

Saistībā ar Latvijas Republikas proklamēšanas gadadienu šodien daudzviet visā Latvijā notiek dažādi svētku pasākumi un koncerti.

18. novembrī svētku rīts galvaspilsētā sāksies ar ekumenisko dievkalpojumu Rīgas Doma baznīcā, tad iedzīvotāji gaidīti pie Brīvības pieminekļa, kur notiks ziedu nolikšanas ceremonija, bet vēlāk ikvienam interesentam 11. novembra krastmalā būs iespēja vērot Nacionālo bruņoto spēku un Iekšlietu ministrijas vienību militāro parādi.

Vakarā rīdzinieki un pilsētas viesi aicināti pie Brīvības pieminekļa uz svinīgo pasākumu par godu Latvijas Republikas proklamēšanas 97. gadadienai. Vakarā iedzīvotājus uzrunās Latvijas Valsts prezidents Raimonds Vējonis.

Vakarā iedzīvotāji aicināti vienoties kopīgā Latvijas himnas «Dievs, svētī Latviju!» dziedāšanā un krāšņas uguņošanas vērošanā 11. novembra krastmalā.

Plašāka pasākumu programma pieejama šeit:

Foto: LETA

18.novembrī piedāvājam stāstu par Dārtu Patrīciju, kas nāca pasaulē tieši pirms diviem gadiem. Meitenītes pirmais brēciens sakrita ar Latvijas Republikas 95. gadadienai veltītā salūta zalvēm.

Foto: LETA

Bet, ja vēlaties atsaukt atmiņā interesantākos faktus par pirmās brīvvalsts prezidentiem, viņu vīziju par valsti, politiku, dzīves gājumu, ieskatieties te:

Foto: flickr.com/photos/saeima

Savukārt «Egoiste» ir padomājusi par idejām un noderīgiem knifiņiem, kā rīkot valsts svētkus mājas atmosfērā.

Priecīgus jums visiem valsts svētkus!

Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu