Dabā dzīvnieki šajā laikā sāk uzbaroties visaukstākajiem mēnešiem, ēdot maksimāli sātīgāko, ko vien var atrast. Kādreiz tomātus varēja nopirkt tikai jūlijā un augustā, zemenes tikai jūnijā un jūlijā, sparģeļus tikai maijā un vēžus tikai mēnešos, kuru nosaukumā nav burts «r». Bet mūsdienās mums ir iespēja iegādāties visus mūsu iecienītākos produktus visa gada garumā, un mēs taču negribam mainīt savus ēšanas paradumus ziemā, bet gan izmantot iespēju šajā laikā iegādāties visus produktus, kas garšo. Kāpēc gan būtu jāmaina vīns? Tas ir tieši pakārtots ēdienam, kuru izvēlaties, nevis laika apstākļiem aiz loga. Vienalga – vai aiz loga redzat pavasara peļķes, sasvīdušus puikas bumbojamies, lapkriti, kupenas vai palmas okeāna krastā – harmonija meklējama ēdiena un vīna saderībā, tāpēc izvēlēties tikai sarkanvīnu nav īsta pamatojuma.
«Novēlu visiem, kas vēlas izbaudīt vīnu, – meklējiet burvību dažādībā un harmoniju ēdiena un dzēriena saderībā,» iesaka Rimi Gardēdis Mārcis Mitrevics.