Jaunā gada sagaidīšanā parasti neiztiek bez šampanieša. Kā ērti atvērt dzirkstošā dzēriena pudeli? To savā blogā uzskatāmi demonstrē restorāna Domini Canes bārmenis Juris Ķēniņš.
Kā atvērt šampanieti? Ar glāzi... (36)
Viņš piedāvā atvērt šampanieša pudeli ar elegantu, bet iespaidīgu kustību:
«Piedāvāju šampanieti atvērt ar glāzi. Tas ir pavisam vienkārši, un klātesošajiem cilvēkiem šķitīs gana interesanti un atraktīvi.
Man pašam šis veids liekas praktisks, jo tas ļauj zibenīgi piepildīt glāzi ar dzirkstošo dzērienu.
Ne vienmēr ir vajadzīgs nazis vai zobens, lai attaisītu pudeli iespaidīgi.
Kā to izdarīt? Pavisam vienkārši. Paņem labi atdzesētu pudeli, noņem pudeles kakliņam papīru un metāla sietiņu, bet, protams, atstāj pudelē korķi. Sameklē šampanieša pudelei vertikālo viduslīniju – tā ir pudeles vājākā vieta.
Tad glāzes apakšu viegliem sitieniem slidini pa pudeles viduslīniju virzienā uz korķi.
Tas aizlidos no pudeles ar daļu pudeles kakla, bet smalkie stikli neiekritīs dzērienā. To ir droši baudīt uzreiz. Iesaku dzērienu ieliet glāzē, nedzert no pudeles, jo malas tomēr būs asas.»
Portāls TVNET visiem lasītājiem vēl laimīgu jauno gadu!