Tradicionāls ēdiens ziemai ir mājās gatavots, krāsnī cepts putns, pasniegts kopā ar kastaņiem. Pildījumā aromātiski pašmāju āboli, kanēlis, medus un brūklenes.
Vistas cepetis ar kastaņiem (4)
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Sastāvdaļas:
- 1 vista
- timiāns
- lauru lapa
- 500 g ābolu
- 200 g brūklenes
- 30 g cukura
- 200 g kastaņu
- 50 ml eļļas
- 25 g ķiploku
- 25 g meža ziedu medus
- sāls
- pipari
- kanēļa standziņa
Pagatavošana:
- Sakarsē krāsni 200 grādus karstu.
- Āboliem izņem serdi, sagriez astoņās daļās, pievieno brūklenes, sadauzītu kanēļa standziņu, timiānu, lauru lapas, piparus, cukuru un mazliet medus.
- Ar šo masu pildi putnu. Sasien ar pārtikas vai parasto diegu. Pārber ar rupjo sāli un ierīvē.
- Cepešpannā ielej ūdeni, vistu uzliec uz paaugstinājuma, kā piemēram, tortes formiņām vai arī uz kāda lielāka un stabila dārzeņa, lai vista nesaskaras ar ūdeni. Cepešpannu aptin ar pārtikas plēvi un tad ar foliju. Liec krāsnī cepties 1 stundu.
- Pēc stundas noņem foliju un pārtikas plēvi. Cep vēl 30 minūtes.
- Kastaņiem spicākajā galā iegriez krustenisku griezumu un liec uz pannas cepties. Vari cept uz liesmas vai arī cepeškrāsnī. Kad kastaņi atveras, tie ir gatavi ēšanai.
- Piedevas izņem no vistas, sadali vistu. Uz šķīvjiem kārto vistas gabalus, pildījumu un kastaņus.
Recepte: Rihards Frīdenbergs - Kalniņš