Šie ir vieni no svētku cepumiem – ar šokolādes gabaliņiem. Tik lieli, ka vienā cepšanas reizē uz pannas vietas pietiek tikai četriem.
Lielie cepumi ar šokolādes gabaliņiem (1)
Recepte
- 320 grami miltu
- tējkarote sodas
- pustējkarote sāls
- 115 grami sviesta, istabas temperatūrā
- 100 grami baltā cukura
- 160 grami gaišbrūnā cukura
- tējkarote vaniļas ekstrakta
- divas lielas olas
- 220 grami melnās šokolādes
Cepeškrāsni sakarsē līdz 180 grādiem.
Vienā bļodā sajauc miltus, sodu un sāli.
Ar mikseri sajauc mīkstu sviestu ar abiem cukuriem. Pievieno vaniļas ekstraktu un olas. Protams, var izmantot vaniļas cukuru, bet ekstrakts cepumus padara daudz aromātiskākus.
Iemaisa miltus un pievieno sakapātu šokolādi vai nelielus šokolādes čipsus.
No mīklas veido palielus cepumus, pa četriem kārto uz pannas, kas izklāta ar cepamo papīru, un liek krāsnī uz aptuveni 12 līdz 15 minūtēm. Cepot īsāku laiku, cepumi būs mīkstāki, ilgāku – kraukšķīgāki.
No šā mīklas daudzuma sanāk divpadsmit milzīgi cepumi.