Šodienas redaktors:
Artūrs Guds

Riekstu un «gotiņu» kūka (23)

Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Flickr

Salda kūka ziemas aukstajā laikā īpaši iepriecinās!

Mīklai: 200 g miltu, 3 ēdamkarotes cukura, šķipsniņa sāls, tējkarote cepampulvera, 125 g sviesta.

Pildījumam: 200 g valriekstu vai citu riekstu pēc izvēles, 200 g konfekšu «Gotiņa», 200 g sviesta, 400 ml saldā krējuma, 2 tējkarotes šķīstošās kafijas.

Pagatavošana: mīklai visas sausās sastāvdaļas sajauc kopā, pierīvē aukstu sviestu, sajauc mīklu, to liek uz stundu ledusskapī. Mīklu liek 25 cm formā tā, lai veidotos maliņas, uz mīklas liek cepampapīru, uz tā uzber zirņus un cep 180 grādos 20 minūtes, līdz mīkla gaiši brūna. Riekstus apcep uz pannas bez taukvielām, tad nedaudz sasmalcina, sauju atstāj veselus rotāšanai.

Katliņā uzvāra saldo krējumu, pieliek sviestu, sasmalcinātas konfektes un šķīstošo kafiju, visu vāra uz lēnas uguns 10 minūtes, beigās pieliek riekstus. Atdzisušu mīklas pamatni pilda ar savārīto masu, rotā ar riekstiem, liek aukstumā atdzist.

Uz augšu