Svētku neatņemama sastāvdaļa – cepums, turklāt tik skaists un trausls. Dzērveņu un pistāciju vietā vari likt jebkurus mīļākos riekstus un žāvētās ogas, kā, piemēram, rumā mērcētus ķiršus kopā ar pekanriekstiem vai jebkurus citus riekstus kopā ar melno šokolādi, kas sakapāta gabaliņos.
Dzērveņu, pistāciju cepumi ar Ziemassvētku garoziņu (4)
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Sastāvdaļas
- 180 g sviesta, istabas temperatūrā
- 60 g cukura
- 1 ēdamkarote skābā krējuma
- 1 apelsīna miziņa, sarīvēta
- šķipsniņa sāls
- 260 g kviešu bīdeļmiltu
- 60 g lielogu dzērveņu
- 60 g zaļo pistāciju
- 100 g gaiši brūnā cukura apviļāšanai
- 1 ola
- 1 tējk. garšvielu maisījuma*
Rezultāts
- 50 gab.
Pagatavošana
- Sviestu saputo kopā ar cukuru. Pievieno skābo krējumu un apelsīna miziņu.
- Saputotajai sviesta masai pievieno miltus, iemīci lielās dzērvenes un zaļās pistācijas.
- No mīklas izvel desiņu, ietin pārtikas plēvē un liec ledusskapī vismaz uz divām stundām atdzist un sacietēt.
- Uzkarsē krāsni līdz 180 grādiem. Izklāj pannu ar cepamo papīru.
- Samaisi visas garšvielas un sajauc ar brūno cukuru.
- Desiņu apzied ar sakultu olu, izņemot galus, apviļā cukura un garšvielu maisījumā. Griez 0,5 cm biezās šķēlēs. Šķēlītes liec uz plāts. Cep 10–15 minūtes.
- Atdzesē uz restītes.
* pa šķipsniņai no kanēļa, muskatrieksta, maltām krustnagliņām, kaltēta ingvera un malta kardamona