Melnās pupiņas ir ļoti skaistas un vēl jo vairāk garšīgas. To pagatavošana ir tieši tāda pati kā citām pupiņām, tikai ēdiens izskatās daudz interesantāks. Pagatavo kopā ar dārzeņiem un beigās pievieno labu un kvalitatīvu mednieku desiņu.
Melno pupiņu sautējums ar desiņām
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Sastāvdaļas
- 40 g melno pupiņu
- 50 g sīpolu, smalki sakapāti
- 60 g burkānu, sagriezti nelielos kubiņos
- 50 g purava, sagriezts palielās ripiņās
- 700 ml vistas vai dārzeņu buljona
- 3 timiāna zariņi
- ½ tējkarote sāls
- svaigi malti melnie pipari
- 75 g marinētu gurķīšu, sagriezti kubiņos vai šķēlītēs
- 90 g tomātu, blanšēti, sēklas izņemtas, sagriezti strēmelēs
- 130 g mednieku desiņu, sagrieztas uz pusēm
- pētersīļi, ja vēlies
Pagatavošana
- Vakarā liec mērcēties pupiņas aukstā ūdenī. Kad gatavo, nokās tās un noskalo.
- Sakarsē krāsni 220 grādus karstu.
- Pannā liec pupiņas, sīpolu, burkānu, puravu, pārlej ar buljonu, pievieno sāli, piparus, garšaugus. Uzliec vāku un liec pannu krāsnī uz krāsns pamatnes sautēties 1 h 20 minūtes.
- Izņem pannu ārā, pievieno tomātus, gurķus un desiņas. Liec atpakaļ krāsnī uz 20 minūtēm. Tagad pannai vāku virsū vairs neliec.
- Gatavu ņem ārā un pasniedz, pārbērtu ar pētersīļiem.