Šodienas redaktors:
Artūrs Guds

Marcipāna bučiņas (2)

Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: cetrassezonas.lv

Šie cepumiņi ir tieši kā buča – mazi, mīļi un saldi. Turklāt pagatavojami ārkārtīgi vienkārši.

Sastāvdaļas

  • 200 g marcipāna masas
  • 20 mandeles

Rezultāts

  • 20 bučiņas

Pagatavošana

  1. Uzkarsē krāsni līdz 200 grādiem.
  2. Uzvāri nelielu daudzumu ūdens, ieber tajā mandeles un pavāri apmēram minūti, līdz mandeļu miziņas ir uzbriedušas un kļuvušas vaļīgas. Noskalo mandeles aukstā ūdenī, izlobi no miziņām, ber uz cepamās plāts un apžāvē cepeškrāsnī 5–7 minūtes.
  3. Izklāj pannu ar cepamo papīru.
  4. No marcipāna masas veido 20 vienāda izmēra (apmēram valrieksta lieluma) bumbiņas, liec uz izklātās cepamās plāts. Katrā marcipāna bumbiņā iespraud vienu mandeli ar spico galiņu uz augšu tā, lai no mandeles paliktu ārā spicais galiņš un marcipāna bumbiņa nedaudz saplacinātos.
  5. Bučiņas cep zeltaini brūnas, pirms pasniegšanas atdzesē.
Uz augšu