Šodienas redaktors:
Artūrs Guds

Iedzīvotāji izveido dzīvo ķēdi apsaimniekotāja padzīšanai

Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Rīgas nekustamo īpašnieku biedrības „Torena nami” iedzīvotāji stājušies dzīvajā ķēdē un kopīgi devušies atgūt īpašuma saimniecības telpas, jo citādi viņiem neizdodas panākt bijušā apsaimniekotāja aiziešanu no ēkas. Lai gan iedzīvotāji esot lauzuši līgumu 18.martā, bijušais apsaimniekotājs kategoriski atteicies atstāt ēku un nodrošinājies pret iedzīvotājiem ar bruņotu apsardzi, tā pirmdien vēstīja LNT raidījums „Tautas balss”.

Raidījums „Tautas balss” vēstīja, ka Rīgā, Jelgavas ielas 63. nama pagalmā pulcējušies desmitiem iedzīvotāju, kuri beidzot saņēmuši drosmi cīnīties pret mājas apsaimniekotāju.

Vēlas zemāku apsaimniekošanas maksu

Nekustamo īpašumu biedrības „Torena nami” ēkas no sākta gala apsaimniekojot uzņēmums „Namu apsaimniekošanas aģentūra”. Taču iedzīvotāji nolēmuši mainīt apsaimniekotāju, jo esošais pieprasot tirgus situācijai nesamērīgi augstu apsaimniekošanas maksu un siltumenerģijas tarifu. Tikai retais to spējot samaksāt.

Iedzīvotāji esot centušies vienoties ar „Namu apsaimniekošanas aģentūru”, lai tiktu samazināta apsaimniekošanas maksa – 50 santīmi par kvadrātmetru. Tomēr „Torena nami” pārvaldnieki palikuši pie sava, norādīja iedzīvotāji. Tāpēc viņi nodibinājuši dzīvokļu īpašnieku biedrību ar mērķi pārņemt apsaimniekošanu savās rokās.

Apsaimniekotājs atsakās aiziet

Iedzīvotāji „Tautas balsi” informēja, ka līgums esot lauzts jau 18.martā un apsaimniekošana piedāvāta citai firmai - „Vestabalt”. Taču bijušais apsaimniekotājs līdz šim kategoriski atteicies nodot pilnvaras iedzīvotāju biedrībai un neatļauj īpašumos ieiet „Vestbalt”. Tā vietā „Namu apsaimniekošanas aģentūra” pastiprinājusi bruņotu apsardzi, tādējādi liedzot jebkādu piekļūšanu nama saimniecības telpām.

„Torena namu” iedzīvotāju pārstāvis Rolands Strazdiņš raidījumam norādīja: „Šeit Torņakalnā izskatās, ka atgriezušies deviņdesmitie gadi, kad attiecības tika risinātas ar fiziska spēka palīdzību. Apsaimniekotājs ir izvietojis bruņotu apsardzi nekustamajā īpašumā – gan apsardzes postenī, gan arī tehniskajās telpās.”

Iedzīvotāji gatavi cīnīties

Biedrības pārstāvji dzīvokļu saimnieku kopsapulces dienā vēlreiz iepazīstinājuši bijušo apsaimniekotāju ar pieņemto lēmumu. Vairāk nekā puse īpašnieku atteikušies no „Namu apsaimniekošanas aģentūras” pakalpojumiem. Tomēr miermīlīgā diskusija starp apsaimniekotāju un iedzīvotājiem pārvērtusies asā vārdu apmaiņā. Turklāt arī iedzīvotāji, paredzot, ka bijušais apsaimniekotājs tik viegli neatdos īpašumus, arī nolīguši apsardzes firmu.

„Esmu izsaukusi pašvaldības policiju, sagaidīsim to, un tad tiesu izpildītāju klātbūtnē iesim iekšā īpašumā,” tā klātesošos iedzīvotājus uzrunāja biedrības pārstāvis. Drīz vien ieradusies Rīgas pašvaldības policija, tiesu izpildītāja un bijušie apsaimniekotāji, apsardzes firmas un iedzīvotāji, kas kopīgi devušies uz pirmo objektu – katlumāju.

Diskusijā lieto dūres

Tad arī turpinājusies asu vārdu pārmaiņa. „Mēs gribam tikt savā īpašumā, paejiet, lūdzu, malā,” tā izteicās kāds no iedzīvotāju puses, mēģinot iekļūt saimniecības telpā. Tālāk notikumi risinājās, jau lietojot fizisku spēku. Pēc pamatīgas grūstīšanās iedzīvotāji izveidojuši dzīvo ķēdi un palūguši atslēdznieku uzlauzt durvis, tā novēroja „Tautas balss”. Kad iedzīvotāji iespraukušies telpā, apjukušais apsargs meties bēgt, taču iedzīvotāji viņu aizturējuši.

Kad iedzīvotāji atguvuši pirmo no ēkas objektiem, viņi devās atkarot pārējās saimniecības telpas, tiesa, jau daudz miermīlīgākos toņos. Turpretim „Namu apsaimniekošanas aģentūra” esot joprojām gatava pierādīt savu taisnību, ka „Torena namu” iedzīvotāji mājas tehniskajās telpās esot ielauzušies nelikumīgi.

Skatīt pievienoto video.

Svarīgākais
Uz augšu