/nginx/o/2018/07/16/10162055t1h941d.jpg)
Veikalu plauktos uzmanību saista dažādu krāsu paprika. Tā ne tikai patīkami atsvaidzina ēdienkarti ar savām košajām krāsām un patīkamo garšu, bet arī palīdz uzlabot veselību. Pateicoties paprikā esošajiem vitamīniem un minerālvielām, kas tajā ir pārpārēm, tai piemīt ādas atjaunojošs un dziedinošs efekts.
1. Paprika satur vitamīnus C un P, kuru kombinācija stiprina asinsvadus, tādējādi samazinot iespēju saslimt ar dažādām vēnu slimībām.
2. Paprika ir bagāta arī ar B vitamīnu un PP. Regulāri ēdot papriku, var veiksmīgi novērst depresiju, tikt galā ar diabētu, bezmiegu un spēka zudumu. To ēdot,
var izārstēt tūsku un dermatītu, kā arī uzlabot atmiņu.
3. Paprikas sastāvā ir minerālsāļi un mikroelementi, kas nepieciešami organismam, piemēram, kalcijs, fosfors, cinks, jods un magnijs, kā arī daudz dzelzs. Tādēļ paprika būtu obligāti jāiekļauj ēdienkartē, jo īpaši tiem, kuri cieš no anēmijas, kam pazemināta imunitāte un kas cieš no osteoporozes.
4. Paprika satur kapsacīnu – alkaloīdu, kas pazemina asinsspiedienu, rada apetīti, uzlabo kuņģa un aizkuņģa dziedzera darbību. Turklāt kapsacīna uzlabo arī asinsriti, novēršot asins recekļu veidošanos.
5. Paprikā (it īpaši dzeltenajā un sarkanajā) esošās askorbīnskābes ievērojami pārsniedz upenēs un citronos esošās.
Lielākā daļa C vitamīna ir tieši pie stublāja.
6. Paprikā ir arī daudz provitamīna A. Šim dārzenim to ir nedaudz vairāk nekā burkānos. Patērējot aptuveni 50 gramus piparu dienā, uzlabojas redze un tiek veicināta matu augšana, tāpat arī tas labvēlīgi ietekmē veselību, ādu un gļotādu.