Kā noskenēt QR kodu (3)

TVNET
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Aizvien vairāk cilvēku Latvijā lieto "gudrus" un jaudīgus telefonus. Taču šīs tehnikas iespējas bieži tiek iepazītas virspusēji un mobilās aplikācijas tiek lietotas minimāli. Kopā ar izstādes Rigaappshow organizatoriem parādīsim populārākās mobilo iekārtu aplikācijas, kas to lietotājiem ļaus atklāt jaunas iespējas. Šoreiz par to, kā noskenēt QR kodu.

Noteikti esi pamanījis tādus interesantus, parasti melnbaltus, retāk krāsainus, bet kopumā dikti līdzīgus kvadrātiņus dažādās vides reklāmās? Tie ir QR kodi. Tas, kas ir jāizdara tev, - ir jāņem telefons ar Barcode Scanner aplikāciju un jānoskenē tas.

Ieslēdzot aplikāciju, ieslēdzas kamera un telefons ir kļuvis par svītru kodu skeneri. Pietuvini telefonu kodam, un kods ātri vien ir noskenēts. Ja kods ir saite uz kādu mājas lapu, tad mums atveras šī lapa. Un tā tas vairākumā gadījumu arī ir. Bet tāpat kods var būt, piemēram, vizītkarte.

Kas zina, varbūt nākotnē šādi pat varēsim salīdzināt piena cenas šajā un tuvējā veikalā.

Noskaties video, papildini savu telefonu ar aplikāciju Barcode Scanner un pamēģini noskanēt QR kodu!

Uzdod savu jautājumu ekspertiem RigaAppshow izstādē - Rīgā, Ķīpsalā, 9. - 11. novembrī.

Svarīgākais
Uz augšu