Lai gan to cena ir samērā augsta – ap 7-10 latiem par kilogramu, tomēr te vietā esot teiciens: «Tas ir tā vērts.»
Atzinīgus vārdus Marta saka arī par tirgū nopērkamo sviestu. Ja pērk pie zināmiem pārdevējiem, parasti esot svaigs un kvalitatīvs.
No tirgus sviesta izdodas tik gardi un aromātiski pīrādziņi!
Sveramā sviesta cena līdzīga kā veikalos – ap 4 latiem par kilogramu.
Arī biezpiena cena atkarībā no kvalitātes, tauku procenta, ražotāja, tirgotāju vēlmes nopelnīt svārstās ap 2-3 latiem kilogramā.
Sekojiet līdzi pārdevēju rokām un cipariem!
Pamatīgi iepirkušies, dodamies tālāk pie gaļas stendiem.
Marta dalās pieredzē: «Gaļu tirgū iesaku pirkt, taču tajā pašā laikā noteikti vajag būt uzmanīgiem, jo pārdevēji, ieraugot jaunas sejas, mēdz šmaukties gan ar gaļas gabaliem un svariem, gan cenām un aprēķiniem.
Ja gribat iepirkties tirgū un ietaupīt, metiet kautrību pie malas un sekojiet līdzi pārdevēju darbībām!»
Pirmās reizes, aizejot mājās no tirgus, sieviete nopirkto pārsvērusi uz saviem virtuves svariņiem un ne vienu reizi vien secinājusi, ka pārmaksājusi.
Vēl kāda pārdevēju viltība: «Reiz gribēju nopirkt tirgū malto gaļu, izvēlējos vairākus smukus šķiņķa gabaliņus. Mājās pārnākot, ar nepatiku secināju, ka aptuveni trešdaļa maisiņa bija piepildīta ar izteikti treknu malto gaļu, lai arī gaļu pirku bērnam un tādēļ speciāli izvēlējos liesu un labu gaļu, nevis «dzīvu» speķi.»