Gaiši dzeltenā ēka ar sarkano jumtu labi saredzama jau no tālienes, jo pavasaris vēl mazliet kavējas rotāt kokus krūmus ar zaļumu un ziediem. Dižu koku paēnā, Dzirnavu dīķa un Mazbriedes upītes ielokā jūs majestātiski sagaida Dikļu pils. Tā viesmīlīgi uzņem ikvienu savu viesi.
Dikļu pils parkā uzziedējušas pirmās vizbulītes (10)
Tos, kuri izvēlējušies sev nesteidzīgas brīvdienas viesnīcā vai baudot SPA procedūras, koncerta vai teātra izrādes apmeklējumu. Tāpat arī tos, kuri vēderprieku baudīšanai izvēlējušies Dikļu pils gardēžu restorānu un izcilo vīnu karti. Ja jūsu atpūtai ieplānotas vien pāris stundas, arī tad var gūt dvēselisku baudījumu, apskatot pils telpas, brīnišķīgās un unikālās kamīnu un krāšņu, kā arī latviešu mākslinieku gleznu un antīko mēbeļu kolekcijas.
Pavasaris ar katru dienu kļūst arvien jūtamāks, un tas aicināt aicina laukā no pilsētas putekļiem un dūmiem. Viesu priekam Dikļu pils parkā ir uzziedējušas pirmās vizbulītes, piesaulītē atmodušies daudzkrāsainie krokusi, arī draiskās prīmuliņas jau pumpuros un drīz vien priecēs ikvienu. Parkā ir sākušies sen gaidītie un rūpīgi plānotie atjaunošanas darbi. No daudziem kokiem nāksies atvadīties, lai dotu vietu jauniem. Kā parka lepnums tiks veidots regulārs terašu parks, kurā būs celiņi un romantiskas, dzīvžogu ieskautas atpūtas vietas, būs jauni dekoratīvo augu apstādījumi. Ainavu parks aptvers plašāku teritoriju ap terašu parku. Ainavu parkā saglabāsies ozolu birzs. Mazbriedes lokā, koku paēnā tiks ieslēpta lapenīte. Rododendru nogāzē no Dzirnavu uz Barona dīķi, taps ūdens kaskāde. No jauna tiks ierīkota garšaugu dobe. Tā tiks piepildīts pils restorāna šefpavāra Valtera Zirdziņa sapnis – no dobes uz galda, pašu audzēts, pašu gatavots.
Dikļu pils šodien ir daudz vairāk kā tikai viesnīca. Līdzās dažādiem SPA un aktīvās atpūtas piedāvājumiem viesi tiek aicināti papildināt savas zināšanas un iemaņas. Tie, kuriem tuva kulinārija un pavārmāksla, kopš gada sākuma ikmēneša nodarbībās spodrinājuši savas prasmes un uzzinājuši jaunus virtuves noslēpumus. Savā pavārmākslas studijā pieredzē laipni dalās pils restorāna šefpavārs Valters Zirdziņš. Jau iemēģinātas jaunas zupu receptes, gatavotas pirkstuzkodas un vakariņu pārsteigumi. Grila sezona klauvē pie durvīm, tādēļ 21. aprīlī varēs iepazīties ar gaļas un dārzeņu grilēšanas daudzveidīgajām iespējām, savukārt, sākoties sparģeļu sezonai, gardēži varēs papildināt savu ēdienkarti ar balto sparģeļu gatavošanas receptēm. Pavārmākslas studijas interesentu grupā puse ir pastāvīgie apmeklētāji, otra puse mainās. Jebkurš ar iepriekšēju pieteikšanos var pievienoties jebkurā interesējošā nodarbībā.Dikļu pils komanda ir priecīga paziņot, ka sākot ar šo pavasari Dikļu pilī, līdzās jau iecienītajiem vīna kursiem un gardēžu vakariņām, iesākušies vīna vakari, kuros iecerētas gan tematiskās vīnu degustācijas, gan arī tikšanās ar vīna speciālistiem un vīna namu pārstāvjiem no tuvām un tālām vīnu zemēm. Īpašs prieks un lepnums par to, ka š.g.30. martā Dikļu pilī viesojās Hugel&Fils vīna darītavas pārstāvis Dāvids Linga kungs (David Ling) no Francijas. Šajā omulīgajā pirmdienas vakarā, kura tēma bija „Brīnišķīgie Elzasas vīni”, viesi baudīja 5 izcilus Elzasas vīnus un kopā ar Linga kungu vērtēja to saderību ar 5 Elzasas raksturīgākajiem ēdieniem. Ja arī Jūs saista vīna pasaules izzināšana, pievienojieties kādā no nākamajām tikšanās reizēm.Koncertu organizēšana Dikļu pilī kļuvusi par stabilu tradīciju. 2009.gadā viesojušies – Ingus Pētersons ar Ziemeļlatvijas kameransambli, Elita Veidemane, Aivars Brīze un Raimonda Vazdika, kamerkoris Kaķi, Jolanta Gulbe, Deniss Paškevičs un Riga Groove Electro. 19.aprīlī Dikļu pilī skanēs senā mūzika un Šekspīra soneti. Baroka un renesanses laiku palīdzēs uzburt senās mūzikas ansamblis „Shakespeare’s Consort” no Rīgas.Mātes dienā, 10.maijā, Klēts zālē skanēs bērnu balsis – Valmieras mūzikas skolas koris Irēnas Zelčas vadībā un kamerorķestris Aivara Cepīša vadībā, izpildīs Māra Lasmaņa un Dzidras Rinkules-Zemzares bērnu operu „Iedomīgais sienāzis”. Viesu ērtībai biļetes uz koncertiem un citiem pasākumiem tagad var iegādāties arī Biļešu paradīzes kasēs vai e-veikalā. Līdz ar pirmajām siltajām maija dienām visi ir laipni gaidīti jaunajā vasaras terasē, kur varēs baudīt salātus un grilu, spirdzinošus vasaras vīnus, kā arī pašu gatavotu saldējumu un sorbetu. Alus cienītāji varēs baudīt jauno Valmiermuižas alu.