Tradicionāli latgaļu ēdieni, Latgales daba, cilvēki un sirsnība jaunā raidījumā “Iekodies Latgalē” (jeb “Īsakūd Latgolā”) četru sēriju garumā atklās Latgales tradicionālo garšu daudzveidību. Tiks gatavoti gan jobiki, gan gulbešņīki un murcovka, neaizmirstot arī par iespēju tradicionālos ēdienus papildināt arī ar kādu jauninājumu.
Atklās Latgales kulināro mantojumu
Jauno raidījumu vadīs Mārtiņš Kozlovskis un Māra Pole. Improvizācijas teātra aktieris un komiķis Mārtiņš televīzijas skatītājiem jau ir pazīstams, viņš labāk zināms ar vārdu Kozmens, savukārt Mārai, kura ikdienā ir žurnāla “Pie Galda” redaktore, šī būs pirmā pieredze raidījuma vadīšanā. Abus vieno tas, ka viņi ir sirsnīgi, atvērti, vienkārši un dzīvespriecīgi, bet, kas svarīgākais – abu saknes meklējamas Latgalē.
Raidījuma vadītāji dosies ciemos pie stiprām ģimenēm un amatniekiem. Māra kopā ar saimniecēm mācīsies tradicionāli gatavot latgaļu ēdienu un tam pievienos arī ko jaunu – no sevis. Tajā pašā laikā Kozmens dosies pie amatniekiem un iemēģinās roku dažādos arodos. Tā redzēsim, kā top populārā Latgales keramika, kā tiek darīts latgaļu alus un brūvēta šmakovka, kā arī kā audzē kaņepes un kūpina karpas Latgalē.
Jauno raidījumu LTV1 skatītāji varēs vērot augusta svētdienu pievakarēs. Pirmā epizode – jau 5. augustā, plkst. 18.20. Šajā reizē kopā ar Māru varēs izzināt īstas zivju zupas noslēpumus, bet kopā ar Mārtiņu – uzzināt, kādas zivis dzīvo Lubānas ezerā, kā tās kūpinās, kā arī noskaidrot, ar ko īpaša ir latgaļu šmakovka.