Galvenie kritēriji ledusskapju izvēlē ir to lielums, ietilpība, kameru skaits un elektroenerģijas patēriņš.
1. Kameras un kompresori
Veikalos piedāvātie ledusskapji mēdz būt ar vienu, divām vai trim kamerām. Ņemot vērā pircēju vēlmes un prasības, kameru novietojums ledusskapjos ir dažāds - vienā variantā saldētava ir augšā, citā - apakšā. Ja ledusskapim ir trīs kameras, tad vienā no tām temperatūra parasti ir ap 0 grādiem - šis nodalījums paredzēts svaigu dārzeņu uzglabāšanai. Pašā ledusskapī temperatūra ir vidēji no + 4 līdz + 5 grādiem, turpretī zemākā temperatūra saldētavā ir -18 grādi. Jāņem vērā, ka dažiem ledusskapjiem var regulēt temperatūru, bet citiem tādas iespējas nav.
Tāpat ledusskapjiem mēdz būt vai nu viens, vai divi kompresori. Tiem, kas pastāvīgi neizmanto saldētavu vai, gluži otrādi, uz kādu laiku vēlas atteikties no paša ledusskapja, priekšroku dodot tikai sasaldētu produktu uzglabāšanai, labāk iegādāties ledusskapi ar vairākiem kompresoriem. Tādam ledusskapim pēc vajadzības var atslēgt kameras, turpretī ledusskapis ar vienu kompresoru nedos iespēju pilnīgi neatkarīgi regulēt temperatūru ledusskapī un saldētavā.
Ērtāki lietošanai noteikti ir tie divkameru ledusskapji, kam ir arī divas durvis - vienas saldējamajai kamerai, otras parastajam ledusskapim.
2. Atkausēšana
Iegādājoties jaunās paaudzes ledusskapi, vairs nebūs nepieciešamības noņemties ar tā atkausēšanu vai arī mēģināt neaizmirst ik pēc noteikta laika nospiest podziņu, lai to atsaldētu. Tagad jebkurš ledusskapis to izdara automātiski - liekais mitrums pa aizmugures sienu notek speciālā renē un tur iztvaiko.
Lielākoties šobrīd veikalos nopērkamie ledusskapji darbojas tā sauktajā "no frost" režīmā - šāda ledusskapja iekšpusē notiek aukstā gaisa cirkulācija un rezultātā nerodas sarma, tāpēc arī nav ko atkausēt. Vienīgi jāņem vērā, ka aukstā gaisa plūsma var produktus padarīt sausus, tāpēc tos vēlams turēt maisiņos vai vismaz apsegtus. Daudzus ledusskapjus tagad pārdod jau kopā ar speciāliem trauciņiem, kuros uzglabāt sieru, desu, kūpinājumus.
3. Elektroenerģijas patēriņš
Ņemot vērā patērētās elektroenerģijas daudzumu, ledusskapjus iedala pēc klasēm. Par labākajiem tiek uzskatīti A klases ledusskapji, jo tiem ir viszemākais elektroenerģijas patēriņš. Jaunākās paaudzes ledusskapis diennaktī vidēji patērē 1 kWh, divu kompresoru ledusskapis - 1,5 kWh.
4. Krāsas
Joprojām visiecienītākie ir ledusskapji baltā vai ziloņkaula krāsā. Tomēr, ja šī krāsa nesaskan ar virtuves iekārtu vai arī pircējam ir vēlēšanās iegādāties kaut ko oriģinālāku, katrs var izvēlēties sev piemērotāko toni, taču tad būs nepieciešams ledusskapi pasūtīt. Parastie standarttoņi ir melns, zils, sarkans, dzeltens, granīta krāsā un pelēks. Īpaši ekskluzīvi ir perlamutra krāsas ledusskapji.
5. Cenas
Ledusskapis nav no lētajiem pirkumiem, taču to jau nepērk katru dienu. Lai iegādātos jaunu ledusskapi, jārēķinās ar aptuveni 200 līdz 300 latu lietu tēriņu.
Lai ledusskapis kalpotu ilgi:
jāraugās, lai nebūtu īssavienojums vietā, kur ledusskapja elektrības vadu iesprauž rozetē;
nekādā gadījumā nevajadzētu neko darīt ledusskapja aizmugurē, izmantojot dažādus metāla priekšmetus, piemēram, asus nažus;
pirms ieslēdzat ledusskapi, tas pareizi jānolīmeņo, citādi tas var labi nedarboties, var arī rasties apledojums vienā vai otrā pusē.