Šodienas redaktors:
Artūrs Guds

Brīvības partijai jāatvainojas "Los Amigos" par skandalozo reklāmu.

Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Rīgas apgabaltiesa (RAT) pirmdien daļēji apmierināja grupas "Los Amigos" prasību pret Brīvības partiju par goda un cieņas aizskaršanu skandalozajā reklāmā, kurā filmēti melnādainie grupas mūziķi Činedu Kristofers Edžugo un Pīters Mensahs.

Mūziķu advokāts Raimonds Liepiņš informēja, ka tiesa partijai uzlika par pienākumu Latvijas Televīzijā (LTV) pirms raidījuma "Panorāma" atsaukt godu un cieņu aizskarošās ziņas, atzīstot, ka "partijas rīcība nebija ētiska un vērsta uz rasu naida uzkurināšanu", kā arī atvainoties par mūziķu goda un cieņas aizskaršanu. Tā kā pirms vēlēšanām partija ar "Latvijas pasta" starpniecību izplatīja līdzīgus godu un cieņu aizskarošus paziņojumus drukātā veidā, tiesa noteica par pienākumu partijai ar pasta starpniecību izplatīt 180 tūkstošus paziņojumu, kuros pausta partijas atvainošanās "Los Amigos" un savas rīcības neētiskuma apzināšanās. Tāpat partijai jāsamaksā katram mūziķim trīs tūkstoši latu. Mūziķi tiesu lūdza par goda un cieņas aizskaršanu no partijas piedzīt 60 002 latus. Liepiņš norādīja, ka "galvenais nav kompensācijas apjoms, bet gan fakts, ka tiesa atzinusi mūziķu goda un cieņas aizskaršanas gadījumu". Brīvības partijas veidotājs Ziedonis Čevers BNS nevēlējās komentēt spriedumu, vien norādīja, ka to noteikti pārsūdzēs Augstākajā tiesā. Jau ziņots, ka Brīvības partijas reklāma, kurā bija redzams melnādains vīrietis Latvijas armijas formā ar parakstu "Šodien dzimtenes aizstāvis, rīt - tavs znots", izraisīja asus protestus sabiedrībā. Arī reklāmā filmētie "Los Amigos" mūziķi pēc tās parādīšanās pauda sašutumu, norādot, ka nav zinājuši, kādam mērķim tiek filmēti. Drošības policija atteicās par notikušo ierosināt krimināllietu.

Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu