Kvalitatīvu ainavu iemūžināšanai lieliski noder tā dēvētais līniju režģis, kas sadala viedtālruņa ekrānu trīs daļās vertikāli un horizontāli. Tas palīdz pārbaudīt, cik taisnas ir kadrā iekļautās līnijas, piemēram, ēku sienas vai horizonts. Tāpat tas ļauj izveidot interesantāku kompozīciju, piemēram, novietojot galveno objektu iesāņus, skaidro Plūme.
Iemūžini labākās svētku maltītes tā, lai iekārdinātu citus!
Ja vēlies iegūt kvalitatīvu svētku maltītes fotogrāfiju, iegaumē trīs pamatlietas. Pirmkārt, apgaismojumam jābūt pēc iespējas vienmērīgākam. Pavāre, blogere un vairāku pavārgrāmatu autore Signe Meirāne ir pārliecināta, ka tieši dienasgaisma ir labākais fotogrāfijas “krāsu filtrs”. Taču izvairies no ēnām.
“Pirmkārt, ja apgaismojums ir slikts un pat ar telefona PRO režīmu nevar notvert kāroto, foto vienmēr var pārveidot melnbaltās nokrāsās. Savukārt, lai attēls nezaudētu kvalitāti, vislabāk svētku maltīti fotografēt visa kadra lielumā, lai pēcapstrādes laikā nevajadzētu to apgriezt vai pietuvināt,” pieredzē dalās Meirāne.
Otrkārt, atkarībā no konkrētā ēdiena, jānovērtē labākais fotografēšanas leņķis. Piemēram, kūkas nevajadzētu fotografēt no augšas, jo tad attēls būs plakans un pat pasaulē gardākā kūka izskatīsies “negaršīga”, tādēļ vislabāk tās fotografēt no sāna. Turpretim zupas un pastas jāfotografē no augšas.
Un, treškārt, īsto noskaņu fotogrāfijai piešķir kompozīcija, tāpēc pievērs tai īpašu vērību!
“Ar mūsdienu tehnoloģijām iespējams uzņemt neskaitāmus foto jebkādos apstākļos, bet lai tiem piešķirtu īpašu svētku noskaņu, ieteicams sarūpēt dekorus un piemeklēt atbilstošu fonu vai, piemēram, galdautu ar svētku rakstiem,” tā Meirāne.
Lai paspilgtinātu uzņemtos svētku mirkļus, nebaidies eksperimentēt ar bilžu pēcapstrādi – to praktizē pat profesionāli fotogrāfi! Piemēram, vēl īpašāku noskaņu, izteiksmīgākas krāsas fotogrāfijām varēsi piešķirt ar “ColourStory” un “Snapseed” un citu līdzīgu aplikāciju palīdzību, piebilst Meirāne.