Francijas garšu valdzinājumā ar Cremant!
Cremant tiek dēvēts par šampanieša tuvāko radinieku, un tam ir savs pamatojums. Kad savulaik pagājušajā gadsimtā tika sakārtota šampanieša gatavošanas likumdošana, izrādījās, ka citos Francijas reģionos gatavoto dzirkstošo vīnu vairs nevar saukt par šampanieti, kā tas tika dēvēts līdz tam. Nosaukums Cremant ir cēlies no vārda “creamy” atvasinājuma, kas netieši norāda uz dzēriena raksturu, jo tradicionāli ogļskābās gāzes spiediens šajā dzērienā bija nedaudz zemāks un tā garša krēmīgāka.
Mūsdienās Francijā ir 15 reģioni jeb apelācijas, kurās var gatavot Cremant, un jūs tās visas varat redzēt dzēriena nosaukumos. Cremant d*Alsace, Cremant de Bourgogne, Cremant de Loire un tā var turpināt. Ja zināt, kurā reģionā ir gatavots dzēriens, gandrīz vienmēr var saprast, kādas vīnogu šķirnes būs izmantotas. Tā, piemēram, Elzasā ir atļautas astoņas vīnogu šķirnes vīnu gatavošanā, tātad kādas no tām arī būs jebkura Cremant pamatā.
Willm Cremant d'Alsace Brut ir gatavots no Riesling, Pinot gris, Pinot blanc un Chardonnay vīnogu šķirņu maisījuma, kas veido vieglu, kraukšķīgu un patīkami dzeramu vīna stilu.
Viens no populārākajiem pasaulē!
Šobrīd viens no pasaulē populārākajiem dzirkstošajiem vīniem noteikti ir Prosecco. Taču ne visi Itālijas reģionā pagatavotie dzirkstošie vīni drīkst saukties par Prosecco. Un atkal ir iejaukta vīnu gatavošanas likumdošana. Prosecco ir jābūt gatavotam no vīnogu šķirnes Glera vai vismaz tai ir jābūt pārliecinošā vairākumā. Un Prosecco nemēdz būt rozā. Mūsu De Stefani Gran Cuvee Zero Rose ir gatavots no vietējo sarkano vīnogu šķirņu Marzemino un Raboso maisījuma, un katra no tām piešķir vīnam savu raksturu. Raboso vīnam piešķir atsvaidzinošu skābumu un garšas intensitāti, bet Marzemino patīkamu augļainumu.
De Stefani Gran Cuvee Zero Rose Brut pagatavošanā tiek izmantota inovatīva pagatavošanas metode, kuras laikā vīnogu susla sākotnēji tiek atdzesēta līdz 0 ºC un pēc tam seko vienreizēja fermentācija zemā temperatūrā, kas nodrošina izteiktu augļainumu galarezultātā.