Ādas veselības uzlabošanai ieteicams uzturā lietot linolēnskābi saturošus produktus, piemēram, linsēklu vai rapšu eļļu, jūras produktus. Tāpat ēdienkartē vēlams iekļaut daudz augļu un dārzeņu, piemēram, tomātus, citrusaugļus, burkānus – tajos esošās šķiedrvielas padarīs ādu tvirtāku, svaigāku, kā arī baros to ar vitamīniem un minerālvielām.
Lai āda būtu vesela un starojoša, nevajadzētu aizrauties ar dažādiem našķiem, rafinētiem ogļhidrātiem, piemēram, ātrajām uzkodām, miltu izstrādājumiem, cukuru un piesātinātajām taukskābēm – tās pasliktina ādas izskatu un var pat izraisīt iekaisumu, kas savukārt izraisa ādā atrodamā kolagēna bojājumus un paātrina ādas novecošanos.
Tāpat nevajadzētu aizrauties ar pārmērīgu stipras tējas un kafijas lietošanu.
Ziemā pārāk īsās dienas gaismas un D3 vitamīna trūkuma rezultātā samazinās imunitāte, līdz ar to arī ādas aizsargspējas, un var rasties ādas iekaisums (dermatīts). Lai no tā izvairītos, ieteicams papildus uzņemt selēnu, varu, cinku un E vitamīnu, kas uzlabos asinsriti un pasargās ādu no brīvo radikāļu iedarbības, C vitamīnu, kas veicina audu reģenerāciju, β karotīnu un koenzīmu Q.
Tāpat ieteicams A vitamīns, kas palīdzēs atsvaidzināt sejas krāsu, pasargās ādu no izžūšanas, kā arī padarīs to elastīgu un gludu. Ādu labvēlīgi ietekmē arī B grupas vitamīni, piemēram, B2 vitamīns kopā ar B6 vitamīnu regulē tauku un mitruma līmeni ādā. Sausai ādai noderēs preparāti, kuru sastāvā ir hialuronskābe – tā padara ādu mīkstu un veicina jaunu ādas šūnu veidošanos.