Šīm pavasara vēstnesēm piemīt mazliet rūgta augļu un garšaugu piegarša, kas iederēsies desertos un kokteiļos. Viktorijas laikmetā atraitnīšu un vijolīšu ziedus bieži vien apkaisīja ar pūdercukuru un ēda kā konfektes. Uzmanīgi noskalo ziedus un dekorē ar tiem kēksiņus vai tortes. Šo ziedu košās krāsas var pārvērst parastu baltu torti par izsmalcinātu konditorejas izstrādājumu.
Noplūc ēdamos ziedus agrā, vēsā un sausā rītā. Šādā laikā ziedos ir visaugstākā ūdens koncentrācija un to smarža ir visintensīvākā. Dienas laikā ūdens iztvaiko, bet smarža un garša vairs nav tik intensīva. Ziedi ir jāizmanto pēc iespējas ātrāk, jo pēc noplūkšanas tie sāk žūt un zūd garša.
1. Nomazgā ziedus un nokrati tos, lai pārliecinātos, ka tajos nav palikuši kukaiņi.
2. Uzmanīgi nosusini ziedus papīra dvielī vai tīrā kokvilnas lupatiņā, nebojājot ziedlapu virsmu.
3. Izņem putekšņlapas – putekšņi traucēs izbaudīt ziedu garšu.
4. Nepārkarsē ziedus. Gatavojot maltīti, karstums var paātrināt ūdens iztvaikošanu no ziedu lapām – pārkarsējot ziedus, tie zaudēs garšu.