Pastāv vairāki krāsojoši, dabiski izejmateriāli, kas padarīs olas par košu galda dekoru, bet krāsošana izvērtīsies par unikālu veiksmes spēli. Olas vari krāsot gan to vārīšanās laikā, gan arī veikt auksto krāsošanu, proti, noturēt vārītas olas ietonētajā ūdenī uz nakti. Lai krāsa būtu intensīvāka, tonētajam ūdenim pievieno divas ēdamkarotes baltā etiķa.
Lūk, izejmateriāli, kas iekrāsos olas konkrētos toņos:
Violets, rozā – rīvētas bietes,
Debeszils – smalki sakapāts violetais kāposts,
Zaļš – sasmalcināti spināti,
Tumši zils – melleņu sula vai saldētas mellenes,
Eksperimentētājiem - krāsošana ar zīdu
Tomēr, ja vēlies olām piešķirt amizantu dizainu, talkā var ņemt rakstainu zīda lupatiņu vai auduma gabalu. Ietin nevārītu olu krāsainajā zīda lakatiņā, auduma gabalā vai lupatiņā un to vienā galā sasien ar linu auklu. Jo ciešāk audums piespiedīsies pie olas, jo redzamāks būs pārnestais raksts. Pēc tam olu zīda uzvalciņā ietin baltā vai bēšā, vienkrāsainā kokvilnas lupatiņā un to piesien. Tādējādi ola krāsošanas brīdī nebojās citu olu krāsojumu.
Ietītās olas liec aukstā ūdenī un pakāpeniski to karsē līdz vārīšanās temperatūrai. Ūdenim pievieno sešas ēdamkarotes baltā etiķa un vāri olas aptuveni 20 minūtes. Izcel olas, liec uz papīra dvieļa vai cepampapīra un ļauj tām atdzist. Tikai tad, kad olas atdzisušas, attin tās no zīda uzvalciņa. Košās olas maigi notīri ar papīra dvieli un liec bļodā vai groziņā.