Vēlos teikt, ka lielu lomu spēlē apkalpojošais personāls, kas te patiešām ir kā maija saulītes - smaidīgi un, kā juzdami manas iepriekšējās pārdomas, pirmkārt parūpējas par manu atvasi - vai ir ērti sēdēt, ko vēlētos dzert, piedāvā droši iet aplūkot kūciņu stendu utt.
Patiešām jauki un bērnā rada interesi par to, kas tad tur uz galdiem ir salikts.
Ēdienu klāsts - patiešām karaliski daudzveidīgs. Te katrs noteikti var atrast tīkamo savām garšas kārpiņām. Īpašs prieks, ka daudz no zivju pasaules (nēģu salāti, tīģergarneles, austeres, kā svaigas tā ceptas, kūpinātas zivis, zivju tartari) un dārzeņi, kas patiešām bija labas kvalitātes. Tagad arī veģetārieši var sasist plaukstas. Augļiem, iespējams, vēl jāgaida sezona, bet mērcītes, salāti, uzkodas - pirkstiņus aplaizīt!
Neaprakstīšu visus, bet noteikti paldies pavāram. Jā, nepieminēju -
restorāna virtuvē saimnieko un meistardarbus rada šefpavārs Kaspars Barsukovs, kurš mīl uz savas teorētiskās franču virtuves bāzes uzlikt "odziņas" no savas bērnības zemes - Latgales.
To var sajust, un par to vajag priecāties, jo tepat Latvija ar savu biezpienu, kazas sieru, kūpinātām zivīm, mārrutkiem, siļķi kažokā, medus kūku māj pretī Franciju raksturojošām garšām - austerēm, foie gras, sardīnēm, tartariem, kanapē maizītēm.
Starp citu kompliments par pašcepto maizīti!
Bet tagad brīdinājums - uzmanīgi saldumu mīļotājiem, jo te var krist grēkā, no kā diez vai glābs nākamās nedēļas divi treniņi. Būs jāsareizina tas viss ar divi.