Laiks devītajai «TVNET Līgo mežā» receptei - savvaļas ziedos un smaržaugos gatavots ziedkāposts. Pēc svētkiem atpūtināt vēderu no smagajiem ēdieniem ir laba doma. Šoreiz piedāvājam gardu, bet pavisam vienkāršu ziedkāposta recepti.
"Līgo mežā": savvaļas ziedos un smaržaugos gatavots ziedkāposts (1)
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Mums vajadzēs:
- veselu ziedkāpostu
- 500g sviesta
- Savvaļas ziedus un smaržaugus
- Sāli, svaigi maltus melnos piparus
GALERIJA: Savvaļas ziedos un smaržaugos gatavots ziedkāposts
Čuguna katlu liek uz oglēm. Tajā izkausē sviestu un pievieno ziedkāpostu, kā arī pusi no ziediem un smaržaugiem.
Uzliek vāku un ik pa brīdim aplaistot ar katlā esošo sviestu cepina. Kad kāposts tuvojas gatavībai pievieno otru pusi ziedu kā arī svaigi maltus melnos piparus un sāli. Cep līdz ziedkāposts kļuvis zeltaini brūns.
Labu apetīti!
Paldies TVNET līgo recepšu superkomandai 2019!
Ritvaram Tomam Loginam, Kārlim Langinam, Mārtiņam Otto, Gerdai Pulkstenei, Lūcijai Luīzai Žoglai, Artūram Krūmiņam, Jānim Škaparam, Viktorijai Puškelei, Jānim Vingrim, Ingaram Tenim!
Un paldies veikaliem: «Linotēka» un «CITA:ROTA» par svētku drēbēm un ziedu salonam "Aina" par vainadziņu!