Garo galdu restorāns brīvdabas garšu, papīra un sarunu festivāla “Pārceltuve” ietvaros ir ikgadējs notikums un neapšaubāmi viens no spilgtākajiem. Pie garajiem galdiem sapulcējušies būs simts gardēži, kuriem šefpavāri Mārtiņš Sirmais, Ēriks Dreibants, Juris Dukaļskis un Artūrs Trinkuns gatavos vasarā atrodamās garšas savā interpretācijā par mūsdienu Latvijas virtuvi. Ceļot galdā vairāku kārtu vakariņas pie klātiem galdiem un vietējiem muzikantiem skandējot dziesmas, kultūras namā tiks radītas īstas latviešu dzīres. Biļetes uz garo galdu restorānu kultūras namā jāiegādā iepriekš, to var izdarīt te.
Festivāla diena veidota tā, lai jēgpilni un jautri būtu kā lielajiem, tā mazajiem un darāmā būtu visai diena. Ieplānotas dažādas meistardarbnīcas, organizētas ekskursijas uz papīrfabriku, Padomju slepeno bunkuru un citviet, vietējo amatnieku tirgus, brīvdabas kafejnīcas un Dabas garšas sarunas. Šajās sarunās, kuras ikggadēji vadīs biologs Māris Olte, ar saviem stāstiem dalīsies žurnāliste un Pasaules dabas fonda vēstnese Kristīne Garklāva, grafikas dizaineris Miķelis Baštiks, šefpavārs no Krievijas Aleksandrs Žerebcovs, starpautiskās Slow food kustības pārstāve Anna Kanšijeva un citas personības. Dienas laikā uz plosta Līgatnes dīķī koncertēs ģitārists Mārcis Auziņš, koklētājs Ansis Jansons un citi, savukār pēcpusdienā pie Anfabrikas klintīm īpašu skaņu performanci Meklētājs rādīs mūziķe Dace Straume ar multinstrumentālistu Kasparu Tobi. Pēcpusdienā, kā kā jau minēts, šefpavāri atvērs garo galdus restorānu Līgatnes kultūras namā, bet festivāla noslēgumā būs iespēja baudīt brīvdabas kino.