Šodienas redaktors:
Jānis Tereško

Pirmajā pusgadā dubultojusies LMT lielākā akcionāra "Telia" peļņa (1)

Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters / Scanpix

Zviedrijas telekomunikāciju kompānija "Telia Company" šā gada pirmajā pusē strādāja ar 3,451 miljarda zviedru kronu (328 miljonu eiro) tīro peļņu, kas ir par 134% vairāk nekā attiecīgajā periodā pērn, teikts ceturtdien publiskotajā uzņēmuma paziņojumā.

Tikmēr "Telia" tirdzniecības apjoms pirmajā pusgadā palielinājies par 3,6% - līdz 42,118 miljardiem kronu.

Savukārt kompānijas peļņa pirms procentiem, nodokļiem un amortizācijas (EBITDA) pusgadā salīdzinājumā ar janvārī-jūniju pērn ir pieaugusi par 15,9%, sasniedzot ap 14,988 miljardus kronu.

Otrajā ceturksnī vien kompānijas peļņa gada izteiksmē sarukusi par 26,4% - līdz 1,651 miljardam Zviedrijas kronu, bet EBITDA pieaugusi par 16,7% un aprīlī-jūnijā bija 7,52 miljardi kronu. "Telia" apgrozījums otrajā ceturksnī bijis par 2,2% lielāks nekā šajā laika posmā pērn un sasniedza 21,272 miljardus kronu.

"Telia Company" ir lielākais akcionārs SIA "Latvijas mobilais telefons", kur tai tieši un netieši pieder ap 60%. "Telia Company" tieši pieder arī 49% "Lattelecom" akciju.

Svarīgākais
Uz augšu