Ēdienkartē: tomāti satur daudz vitamīnu, minerālvielu, organisko skābju, antioksidantu – beta karotīnu un likopēnu. Likopēns ir īpaši vērtīgs ar to, ka stimulē zarnu peristaltiku (dobo orgānu muskulatūras saraušanos, kas pārvieto orgānu saturu), mazina pūšanas procesus, pazemina holesterīna un cukura līmeni asinīs, labvēlīgi iedarbojas uz citiem organisma procesiem. Vislabāk tomātos esošās aktīvās vielas uzsūcas, ja tiem pievieno augu eļļu.
Skaistumkopšanā: nomizots, saspaidīts tomāts ar nedaudz pievienotām auzu pārslām uzlabos taukainas ādas izskatu, padarot to mazāk spīdīgu, kā arī sašaurinās poras.
Ēdienkartē: meža avenes satur salīdzinoši maz kaloriju un cukura, kas nav mazsvarīgi, lai iekļautos ieteicamajā diennakts kaloriju daudzumā, īpaši vasarā, kad notiek dažādi svētki, pasākumi, pikniki un izbraucieni. Ogu sastāvā ir šķiedrvielas, kas uzlabo gremošanu, daudz C vitamīna, kā arī citi vitamīni un mikroelementi, kas piedalās organisma stiprināšanā un dažādu pozitīvu procesu attīstībā.
Skaistumkopšanā: meža aveņu maska būs piemērota sausas un jutīgas ādas kopšanā – tā attīra un savelk poras. Lai pagatavotu masku, jāsaspaida meža avenes, kurām pievieno augu eļļu vai saldo krējumu.
Ēdienkartē: upenes ne velti mēdz dēvēt par vitamīnu bumbu. Tās ir ļoti aromātiskas un vitamīniem bagātas – satur A, B, C vitamīnus, lielu daudzumu mikroelementu (kāliju, magniju, dzelzi), kā arī nepiesātinātās taukskābes (omega 6). Upenes labvēlīgi ietekmē sirds-asinsvadu sistēmu, nervu sistēmu, atbrīvo organismu no brīvajiem radikāļiem, paaugstina imunitāti, uzlabo vielmaiņu.