Tā kā KOYA sevi vēlas pieteikt arī kā ballīšu un kaislīgu sarunu vietu, biežs pasūtījums noteikti ir uzkodu plate, ko arī vēlējos nobaudīt.
* Uzkodu plate - taimiņa tartars gyoza groziņā, marinētas tīģergarneles, liellopa rostbifs, prošuto, pīles gaļas pastēte, olīvas, artišoki, kaltēti tomāti, sēklu krekeri, garneļu čipsi.
Komentārs: garšoja. Pavāra alkas eksperimentēt ar garšu īpaši varēja manīt taimiņa tartarā gyoza groziņā, pie kura uzreiz nepieradīsi, bet pēc katra kumosa sajūti piedzīvojuma garšu. Jā, artišoki un rostbifs bija ļoti gardi. Iesakāma uzkoda pie labas glāzes vīna un labs sākums vakaram, ja neesi ļoti izsalcis. Kas svarīgi, šo var pasūtīt randiņā, kurā kāds ir veģetārietis.
Šobrīd modē ir ramen zupiņas, tāpēc arī tā ir noteikti jānobauda!
* Miso ramen ar pīles fileju - nūdeles, pak čoi, pupiņu asni, mīksti vārīta ola, loki, čili, eļļa.
Komentārs: esmu gan miso zupas, gan jebkāda veida ramen zupas cienītāja, bet te es varu baudīt abu savu mīļāko zupu "krustojumu". Gardi, bet, protams, sātīgi. Izcils otrās dienas ēdiens pēc ilgas nakts ballītes.
Jāizmēģina arī kas klasisks, ko pagatavot vajag pēc iespējas vienkāršāk, lai nelaupītu ēdienam garšu.
Grilēta jēra karbonāde + kvinoja ar burkāniem un pētersīļu gremolata, zaļo zirnīšu biezenis, marinēti sīpoli, melno pupiņu glazūrmērce.
Komentārs: jā, izcilu jēru te varēja baudīt, necīnoties ar garšām, kas to nomāc. Maigs, sulīgs, ar teicamu dārzeņu biezeni.
KOYA ir tas pats kvalitatīvais restorāns ar skaisto terasi ar skatu uz Daugavu un patiešām kvalitatīviem ēdieniem. Tā ir omulīga tērzētava, lieliska satikšanās vieta un der arī oficiālām svinīgām vakariņām.