Pavārmākslas dinozauru cīņas izstādē “Riga Food 2019”

Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Raksta foto
Foto: publicitātes

4. septembrī izstādē “Riga Food 2019” pavāru ringā kāps, kā viņi paši smejot saka, – dinozauri – Latvijā iemīļoti pavāri Lauris Aleksejevs, Raimonds Zommers, Valters Zirdziņš, Māris Jansons, Jānis Zvirbulis un Ingmārs Ladigs. Seši pieredzējušie šefpavāri sacentīsies par Latvijas labākā meistarpavāra titulu. Tās tik būs emocijas!

“Bieži saņemam pārmetumus, ka pavāru konkursos sacenšas un savas spējas demonstrē tikai jaunie. Tāpēc šoreiz savu virtuves mākslu brīnišķīgu ēdienu gatavošanā demonstrēs Latvijā iemīļoti šefpavāri ar pamatīgu darba stāžu. Tā būs aizraujoša cīņa starp sešiem lieliskiem meistariem un vienlaicīgi domubiedru un draugu tikšanās ar mērķi attīstīt Latvijas kulināriju un dalīties ar zināšanām un pieredzi ar jauno paaudzi. Nepalaidiet garām šo lielisko un spraigo šovu!” – tā “Pavāru kluba” valdes priekšsēdētāja Svetlana Riškova.

Raksta foto
Foto: publicitātes

Pasākumā sacentīsies viens no biedrības “Pavāru klubs” dibinātājiem, “Bibliotēkas Nr. 1” šefpavārs Māris Jansons, restorāna “36. līnija” šefpavārs Lauris Aleksejevs, "Valtera restorāna" īpašnieks un šefpavārs Valters Zirdziņš, restorāna “Entresol” šefpavārs Raimonds Zommers, “Fish House Brasserie de Luxe” šefpavārs Jānis Zvirbulis un “Ladig’s cafe” šefpavārs Ingmārs Ladigs.

Pavāru sacensības “Latvijas meistarpavārs 2019” notiks 4. septembrī “Riga Food 2019” hallē Nr. 1 no plkst. 14.00 līdz 15.00.

Raksta foto
Foto: publicitātes

Tikai dažas minūtes pirms starta signāla konkursanti uzzinās melnās kastes produktus, kas obligāti jāizmanto ēdiena pagatavošanā. Katram dalībniekam būs jāpagatavo pamatēdiens sešām personām. Pavāri drīkst aicināt līdzi vienu palīgu, bet ēdienu gatavot viņš nedrīkstēs. Ķīpsalā varēs sekot līdzi aizraujošai cīņai vienlaikus sešās virtuvēs, sajust konkurences garšu un neviltotas emocijas, kā arī vērot šefpavāru attiecības ar palīgiem un žūrijas locekļiem.

Viens no sacensību “Latvijas meistarpavārs 2019” dalībniekiem Valters Zirdziņš uzsver, ka svarīgi ir nevis vienkārši izdarīt, bet gan paveikt labāko, ko vari: “Īsts pavārs vienmēr meklē un tiecas pēc labākā, viņam ir sava filozofija, raksturs un sapņi, kas atspoguļojas radītajā ēdienā!”

Labāko šajā sacensībā noteiks profesionāla un starptautiska žūrija: Jo Nelissens (Jo Nelissen) no Beļģijas, Fransiāne Tartari (Franciane Tartari) no Anglijas, Aleksandrs Prokopovičs (Aleksander Prokopovich) no Krievijas, Dmitrijs Demjanovs, Emannuels Ville (Emannuelle Wille), Vladislavs Djacuks un Pāvels Gurjanovs no Igaunijas, Jerts Klecke (Gert Kletzke) no Zviedrijas un Jērns Lī (Jorn Lie) no Norvēģijas. Žūrijas locekļi vērtēs ēdiena noformējumu, kompozicionālo krāsu un formu vienotību, garšas un produktu saderību, smaržas, garšas un konsistences atbilstību, tehnisko meistarību un darba organizēšanu, kā arī jaunradi.

Raksta foto
Foto: publicitātes

Vēl 4. septembrī izstādē “Riga Food 2019” notiks konkursi “Latvijas pavārs 2019” un “Latvijas pavārzellis 2019”, 5. septembrī izstādes apmeklētāji varēs just līdzi pasaules prestižākā pavāru konkursa “Bocuse d’Or” Latvijas nacionālajai atlasei, bet 6. septembrī atbalstīt Baltijas valstu kulinārā mantojuma konkursa “Baltic Culinary Heritage 2019” un Baltijas skolu konkursa “Baltic Student Chef Zero Waste Challenge” dalībniekus. Detalizētu “Riga Food 2019” pasākumu programmu skatiet: www.bt1.lv/rigafood/visit.php#events

Kā zināms, no 4. līdz 7. septembrim Starptautiskajā izstāžu centrā Ķīpsalā notiks Baltijas nozīmīgākais pārtikas nozares notikums – izstāde “Riga Food 2019”, kuras piedāvājumā ir vērienīga nozares uzņēmumu un organizāciju ekspozīcija, meistaru un pārtikas produktu konkursi, aizraujoši šovi, izglītojošas meistarklases un degustācijas.

Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu