Viens no sacensību “Latvijas meistarpavārs 2019” dalībniekiem Valters Zirdziņš uzsver, ka svarīgi ir nevis vienkārši izdarīt, bet gan paveikt labāko, ko vari: “Īsts pavārs vienmēr meklē un tiecas pēc labākā, viņam ir sava filozofija, raksturs un sapņi, kas atspoguļojas radītajā ēdienā!”
Labāko šajā sacensībā noteiks profesionāla un starptautiska žūrija: Jo Nelissens (Jo Nelissen) no Beļģijas, Fransiāne Tartari (Franciane Tartari) no Anglijas, Aleksandrs Prokopovičs (Aleksander Prokopovich) no Krievijas, Dmitrijs Demjanovs, Emannuels Ville (Emannuelle Wille), Vladislavs Djacuks un Pāvels Gurjanovs no Igaunijas, Jerts Klecke (Gert Kletzke) no Zviedrijas un Jērns Lī (Jorn Lie) no Norvēģijas. Žūrijas locekļi vērtēs ēdiena noformējumu, kompozicionālo krāsu un formu vienotību, garšas un produktu saderību, smaržas, garšas un konsistences atbilstību, tehnisko meistarību un darba organizēšanu, kā arī jaunradi.
Vēl 4. septembrī izstādē “Riga Food 2019” notiks konkursi “Latvijas pavārs 2019” un “Latvijas pavārzellis 2019”, 5. septembrī izstādes apmeklētāji varēs just līdzi pasaules prestižākā pavāru konkursa “Bocuse d’Or” Latvijas nacionālajai atlasei, bet 6. septembrī atbalstīt Baltijas valstu kulinārā mantojuma konkursa “Baltic Culinary Heritage 2019” un Baltijas skolu konkursa “Baltic Student Chef Zero Waste Challenge” dalībniekus. Detalizētu “Riga Food 2019” pasākumu programmu skatiet: www.bt1.lv/rigafood/visit.php#events
Kā zināms, no 4. līdz 7. septembrim Starptautiskajā izstāžu centrā Ķīpsalā notiks Baltijas nozīmīgākais pārtikas nozares notikums – izstāde “Riga Food 2019”, kuras piedāvājumā ir vērienīga nozares uzņēmumu un organizāciju ekspozīcija, meistaru un pārtikas produktu konkursi, aizraujoši šovi, izglītojošas meistarklases un degustācijas.