Ķeramies vērsim pie ragiem - kas te ir garšīgs un cenas!
“Klaipa” ēdienkartē ir pasaules un Latvijas modernās virtuves esence, kur var atrast gan izcilus gaļas un zivju, gan veģetāros ēdienus. Pārskrienot ar acīm, ēdienkarte neliekas liela, bet iedziļinoties kļūst skaidrs, ka tā ir perfekti pārdomāta, lai katrs atrastu ko sev uz kārā zoba.
* "Uzlādētie frī" - pēc izvēles klasisko vai saldo kartupeļu frī kombinācija ar kādu no gardajām mērcītēm. Šobrīd tiek piedāvātas trīs - gan Austrumu garšu cienītājiem, gan gvakamoles vai trifeļu majonēzes mīļotājiem. Izvēlējāmies piedevu, kuras fantastisko garšu radīja Hosin mērce, kimči majonēze, sīpoli (nekad nebiju domājusi, ka tā ēdīšu sīpolus ar frī kartupeļiem) un koriandrs (pavisam neuzbāzīgi). Garšu BOMBA! Turklāt novērojām, ka apmeklētājiem patīk ieskriet un paķert līdzņemšanai tieši šo ēdienu. Īsts Take Away karalis! (Ap 4 eiro.)
* Protams, ramen zupiņa, kas ēdienkartē konkurē tikai ar vēl vienu zupas karali - Tom Yum (3,6 eiro). Klasika, ko sabojāt būtu jāprot, bet te, paldies Dievam, to nemāk un negrib. Teicami un garšīgi. Ja piekasos, tad laikam ēdamrīkos prasītos irbulīši un ēdamkarote droši var būt smeļamkarote, un kāpēc ne no kokosrieksta miziņas darināta. (7,80 eiro.)
* Kā tad bez burgeriem, ko iesaka arī pašas vietas darbinieki. Ja jau urbānas vides ēdamkrogs, tad street food princim ir jābūt "formā". Meita ēda burgeru no mazo viesu ēdienkartes un to notiesāja ātri un bez žēlastības. Izlūdzos vien mazu kumosu, no kā sapratu, ka te ir, aleluja, maz sāls! Arī pieaugušo burgers bija labs, darināts no brioša kraukšķīgās pašceptās maizītes (p.s. būtu nepieklājīgi, ja šai vietā, kas saucas "Klaips", netaptu maizīte), sīpolu un tomātu marmelādes, dievīgas trifeļu majonēzes, kraukšķīgiem gurķīšiem, siera un rukolas salātiem. (Burgeri 7-8 eiro, piedevās kartupelīši.) Pieejama arī veģetārā versija ar baklažānu un parmezāna siera kotleti.