Šokolādes pasaule, miera osta - Indāni, pirtsprieki
Kad dodies uz paštaisītām brokastīm, kur smaržo pēc pankūkām un ir baroneses cienīgs skats uz rožu krūmiem un ezeru, tur gribi ģimenēm ieteikt noteikti iegādāties pārvadājamo plītiņu ar gāzes baloniem. Tad cepta omlete pļavas vidū vai kotletes ezermalā tev nešķitīs nekas eksotisks - pat vairāk, tā ir liela, liela pievienotā vērtība procesam, ne tikai ekonomijai.
Šodien mums būs garšīgā diena, jo dodamies uz Pūri, kur smaržo pēc īstas šokolādes. Apmeklējām Pūres šokolādes muzeju, kur stāstniece ļoti interesanti sniedza bērniem zināšanas par to, kur rodas šokolāde un kādi ir tās veidi. Pēcāk visi baudījām šokolādes trifeļu meistarklasi, kuras vadītāja bija apburoša un zinoša. Iemācījāmies paši izveidot arī šokolādes čupačupu, kuru dekorēšanā katrs atklājām savu dabu un fantāziju. Noteikti piesakiet šo kopīgo darbošanos - mums ļoti patika doties prom ar smaidīgām, šokolādes notrieptām mutēm. Paldies "Pūres šokolādes muzejam"!
Tālāk mūsu ceļš veda uz - es pat nebaidītos teikt, vienu no mīļākajām vietām Latvijā, saimniecību "Indāni", kur tās enerģiskā saimniece Signe ir mūsu pilsētas bērnus apmācījusi tik daudzās lietās... Kā siltu pieniņu no kaziņas izslaukt, kā trušiem zāle jāsagādā un jābaro, kā jēriņš ar pudelīti jābaro, kā lopi jādzen ganībās, kā olas jāmeklē kūtī, kā var zirgu pareizi paglaudīt, kā pirtsslotas jāsien un arī par pašu svētnīcu - pirtī iešanu.
Pie Signes neciemojamies pirmo reizi, te mums ir mīļa miera osta, kur atgriezties un atgriezties... Tātad vakara programmā - pirtī iešana un dīķī pie zaļajām vardēm lēkšana. Protams, miegs visiem bija kā zīdainīšiem...
Ko iemācījāmies / redzējām/ uzzinājām?
* Visu par šokolādi - vēsturi, izcelsmi, veidus... Fantastiska pieredze meistarklasē, pašiem gatavojot trifeles un šokolādes čupačupu!
* Lauku darbu idille Indānos;
* Dzīvnieku mīlestības bezgalība;
* Pirtsprieki un pašu sasietā pirmā pirtsslota no attiecīgajām zālītēm un zariņiem.