Pirmkārt, es nekotējos kategorijā “sieviete ar virssvaru” (zinu, ka tagad modīgi teikt virsvars nevis liekais svars ), es drīzāk esmu kategorijā “kaut kā sevis žēlošana nemanāmi pārauga slinkumā, un slinkums atnāca ar +kg”, līdz ar to reāli saredzamiem rezultātiem man jāstrādā divtik daudz. Tauķītis nekūst kā sniegs maijā tikai no soļošanas vien. Grūtākais ir bijis pieradināt sevi pie kaloriju skaitīšanas. Joprojām tas notiek ar “Bāc, aizmirsu!” nopūtienu. Taču labā ziņa ir tāda, ka divu nedēļu laikā sāc sajēgt, kas ir labi, kas ir slikti, kas ir vajadzīgs un kas nē, un pat , ja piemirstās piefiksēt apēsto uzreiz (te lieliski noder aplikācijas – nav jāraksta ar roku, turklāt populārākie produkti ar visu kaloriju un vielu skaitu ir jau savadīti. Tikai noskenē kodu un ievadi, cik attiecīgo produktu apēdi/izdzēri), vakarā savadot visu pierakstos izlaisto, priecīgi konstatē, ka neesi parādā savai kaloriju bankai, un netiks uzrēķināti soda procenti jaunu taukumiņu izskatā kaut kur gurnu vai vēdera rajonā. J Pirmās no ēdienkartes izlidoja mērces – ar troksni izlidoja! Tie pārtikas nezvēri taču ir nežēlīgi! Tik daudz kaloriju nelielā plītē, bet vajadzīgo vielu 0. Un uzreiz saproti, ka Tev to nevajag! Uz tā kaloriju daudzuma taču veselu bļodu ar biezpienu vai vistas fileju var apēst, kas būs ne tikai vērtīgi, bet arī dos sāta sajūtu. Jā, lūk, tas man bija šoks! Milzīgs! Viens ir, ka to teorijā zini visu savu mūžu, bet tiklīdz ieraugi reālos aprēķinos, tad tikai tā zināmā informācija beidzot pielec pelēkajām šūnām. Miltu produktus jau biju izslēgusi pirms maratona. Tas bija viens no maniem pirmajiem solīšiem atpakaļ veselīgā formā. Tā kā ar siekalošanos gar bulciņām un pelmeņiem man nav un nebija.