“Vieglais” Klintsona ģimeņu svētku cepetis ar dārzeņiem

Sadarbībā ar “Bonduelle” piedāvājam jaunu rubriku “Gatavosim ar stāstu”, kurā varēsim ne vien izdzīvot Latvijā pazīstamu cilvēku stāstus, bet arī uzzināt jaunas un gardas receptes jūsu Ziemassvētku galdam. Pirmais studijas viesis ētera personība, mūziķis un mīlošs tētis Ansis Klintsons.

Ansis Klintsons atsaucoties mūsu aicinājumam nodemonstrēt savas kulinārās prasmes, izvēlējās pagatavot gaļas cepeti. “Tas ir tas, ko es patiesībā ikdienā daru – gatavoju gaļu. Recepte ir feina un vienkārša un, galvenais, ka garšo manai ģimenei,” pirms ķerties pie gatavošanas par savu izvēli mums pastāsta Ansis.

Raksta foto
Foto: Artūrs Krūmiņš/TVNET

Ansis uzskata, ka gaļā ir visas nepieciešamās barības vielas, kuras ar ko citu ir grūti aizstāt, tāpēc arī gaļa ieņem viņa ēdienkartē pirmo un galveno vietu. “Es neiesaku aizrauties ar ogļhidrātiem, tāpēc pārsvarā manā uzturā ir gaļa,” stāsta raidījuma varonis.

Recepte:

Sastāvs:

  • Cūkas kakla karbonāde
  • Burkāni
  • 2 ķiploki
  • Sāls, pipari
  • Chili Con Carne Spice

Nepieciešams: pārtikas aukla, cepamais maiss.

Raksta foto
Foto: Artūrs Krūmiņš/TVNET

Sagriež gaļu, sagatavo to, iesālot un apberot ar pipariem. Pēc tam izmanto “Chili Con Carne Spice” garšvielu, bagātīgi gaļu apberot ar to gaļas gabalus no abām pusēm.

Raksta foto
Foto: Artūrs Krūmiņš/TVNET

Burkāni tiek griezti salmiņos, kurus kārto uz dēlīša izklātā gaļas gabala. Nomizojam ķiplokus, kuru daiviņas arī kārto uz izklātās gaļas. Gaļu satinam rullītī un nostiprinām to ar pārtikas virvi, ievietojam cepamajā plēvē un cepam 200 grādos 2 stundas.

Raksta foto
Foto: Artūrs Krūmiņš/TVNET

Dārzeņi Klintsona ģimenes gaumē

Nepieciešams:

  • Bonduelle saldēto dārzeņu maisījums
  • 2 ēdamkarotes sviesta
  • Sāls, pipari
  • Ķiploks
  • Čilli pipars

Piedevās izvēlamies “Bonduelle” saldēto dārzeņu maisījums: Bonduelle Vapeur Italian Mix un Bonduelle Country stir-fry, ko pagatavosim, cepot sviestā. Sākumā gan sviestā tiek apcepts sasmalcināts ķiploks un čili. Tad pievienojam dārzeņus, sāli, piparus un cepam, kamēr dārzeņi iegūst zeltainu nokrāsu.

Raksta foto
Foto: Artūrs Krūmiņš/TVNET
Raksta foto
Foto: Artūrs Krūmiņš/TVNET

Gatavo cepeti griežam šķēles un līdzās uz svētku šķīvja kārtojam dārzeņus.

Skaties video, kurā uzzini, kur Ansis svinēja Ziemassvētkus bērnībā, kāds ir viņa mīļākais Ziemassvētku pantiņš un kāpēc uz svētku galda vienmēr tiek vieta arī rasolam!

Materiāls tapis sadarbībā ar "Bonduelle".

Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu