Kā top karalienes ēdienkarte?
Karaliene Elizabete II pārrauga visu pilī pasniegto ēdienu, apstiprinot pavāru sagatavotās ēdienkartes. Darens Makgredžijs, kas 15 gadus strādājis karaliskajā mājsaimniecībā kā karalienes šefpavārs, skaidroja, ka Viņas Majestāte tiek iepazīstināta ar ieteikumiem nākamajām trīs dienām.
"Kad ēdienkarte nonāk pie karalienes, viņa izvēlas un nosvītro visus ēdienus, kurus nevēlas," pastāsta Darena.
Karaliene arī izlemj, kuras sastāvdaļas pilī ir aizliegtas vai jāizmanto ar mēru. Piemēram, ķiplokus karaliene nevēlas redzēt, sīpoli pieļaujami nelielās devās.
Piedāvājam nelielu ieskatu karalienes Elizabetes ikdienas ēdienreizēs.
Karaliene sāk dienu ar Earl Grey tēju un cepumiem.
Tēja tiek dzerta bez piena un cukura un pasniegta speciālā Ķīnas tējkannā.
Brokastīs parasti ir augļi un brokastu pārslas. Kellogg's, Quaker Oats, Weetabix - tās visas ir iecienītas karaliskajā ģimenē.
Karaliene brokastīs notiesā arī apgrauzdētu maizi ar marmelādi, kuru viņa ir iecienījusi no ražotāja «Wilkin & Sons». Tomēr citreiz karaliene izvēlas ko vairāk dūšu piesienošu - olu kulteni ar kūpinātu lasi un trifelēm.
Katrā ziņā karaliene vienmēr izvēlas brūnās olas. Viņa domā, ka tās ir veselīgākas, raksta The Guardian.
Pirms pusdienām viņai patīk baudīt Gordon's Gin džina un Dubonnet aperitīva (uz saldas vīna bāzes) kokteili, kas pasniegts ar citrona šķēli un daudz ledus.
Pusdienās parasti karaliene ēd ko vieglu, visbiežāk zivi un dārzeņus. Citreiz viņa izvēlas grilētu cāli ar salātiem.
Ja karaliene ēd viena, viņa nekad neēd neko cieti saturošu.
Īsāk sakot, tad karalienei netiks servēti kartupeļi, rīsi vai makaroni, raksta The Daily Mail.
Pēc pusdienām ir laiks pēcpusdienas tējai, kuru pasniedz ar mini sendvičiem ar gurķi, kūpinātu lasi, olām un majonēzi vai šķiņķi un sinepēm.
Sendviču maizes ir bez garozas.
Vakariņās ierasti ir liellopa fileja, briedis, fazāns vai lasis. Desertā karalienei garšo šokolāde un zemenes.
Visa nobeigumā, protams, glāze šampanieša (iecienītākie - Bollinger, Lanson un Krug).