Rūtas Dvinskas svētku galds: omes laša zupa un vasaras salāti ziemā

Sadarbībā ar “Bonduelle” piedāvājam jaunu rubriku “Gatavosim ar stāstu”, kurā varēsim ne vien izdzīvot Latvijā pazīstamu cilvēku stāstus, bet arī uzzināt jaunas un gardas receptes jūsu Ziemassvētku galdam. Otrais studijas viesis ir TV raidījuma "Māmiņu klubs" vadītāja Rūta Dvinska. 

Rūta Dvinska, atsaucoties mūsu aicinājumam atklāt kādu no savas saimes svētku receptēm, izvēlējās pagatavot laša zupu. “Laša zupa mums ģimenē vienmēr ir uz svētku galda - vienalga, vai tie ir Ziemassvētki vai 18. novembris - tas tā vienkārši ir," par netipisko Ziemassvētku recepšu izvēli stāsta Rūta. "Recepte ir manas omītes, ko esmu pārņēmusi no viņas." Kā izrādās, Rūtai ēdiena gatavošana ir hobijs, kas aizrāvis jau kopš bērna kājas.

Raksta foto
Foto: Artūrs Krūmiņš/TVNET

Omes laša zupas recepte

Nepieciešams:

  • lasis, gan žāvēts vai kūpināts, gan svaiga fileja - 50/50;
  • burkāni;
  • sviests;
  • 4 kartupeļi;
  • 1 sīpols;
  • 200 g kausētā siera (ar lasi vai krabju nūjiņu garšu).

Pagatavošana

Sākumā notīrām burkānus un tos sarīvējam uz rupjas rīves.

Raksta foto
Foto: Artūrs Krūmiņš/TVNET

Atceries un liec aiz auss – ar sviestu ir tāpat kā ar sieru – tā nekad nevar būt par daudz.

Apceptos burkānus liek katlā ar karstu ūdeni. Var izmantot arī buljonu. Pievieno nomizotu un uz pusēm pārgrieztu sīpolu. Kad viss kopā kādu laiku vārījies, sīpolu puses "izzvejo" no buljona.

Raksta foto
Foto: Artūrs Krūmiņš/TVNET

Tikmēr līdzīgās daļās sagriežam gan svaigo, gan kūpināto lasi - pievienojam zupai. Sagriež kubiņos kartupeļus. Pievieno arī kartupeļus. Ļauj visam kopā pavārīties.

Kad zupa jau gandrīz gatava, pievienojam kausēto sieru ar jūras veltēm.

Raksta foto
Foto: Artūrs Krūmiņš/TVNET
Raksta foto
Foto: Artūrs Krūmiņš/TVNET

Kā otro recepti izvēlējāmies pagatavot svaigus un gardus salātus.

Salāti “Vasara ziemā”

Nepieciešams:

  • 1 vidējs avokado;
  • "Bonduelle" konservētā kukurūza;
  • "Bonduelle" konservētās melnās vai sarkanās pupiņas;
  • 1-2 sarkanie sīpoli;
  • kinza vai pētersīļi;
  • 3 ēdamkarotes laima sulas;
  • 1 ēdamkarote olīvu vai augu eļļas;
  • 1 ķiploka daiviņa.
Raksta foto
Foto: Artūrs Krūmiņš/TVNET

Pagatavošana

Avokado atbrīvo no kauliņa, sagriež un liek bļodā. Pievieno kukurūzu.

Nomizo sīpolu un attīra ķiploku. Garšaugus sasmalcina un ber bļodā pie pārējām sastāvdaļām.

Pārlej ar laima sulu un eļļu.

Sasmalcina zaļumu, ber klāt pārējām sastāvdaļām.

Pievieno arī pupiņas, papildina ar sāli un pipariem pēc garšas. Visu samaisa.

Lai labi garšo!

Raksta foto
Foto: Artūrs Krūmiņš/TVNET
Raksta foto
Foto: Artūrs Krūmiņš/TVNET

Salāti gatavi!

Skaties video, kurā uzzini, kā Rūtas dzīve savijās ar televīziju, kādas ir viņas ģimenes tradīcijas un, kāpēc Rūta uzskata, ka Ziemassvētku vecītim ir jātic tāpat kā ēterisko eļļu iedarbībai!

Materiāls tapis sadarbībā ar "Bonduelle".

Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu