Šodienas redaktors:
Artūrs Guds

Mikus Abaroniņa "eksotiskie" svētki: pikantā cūkgaļa, mango - pupiņu salāti un turku zirņu našķis

Foto: Artūrs Krūmiņš/TVNET

Sadarbībā ar “Bonduelle” piedāvājam jaunu rubriku “Gatavosim ar stāstu”, kurā varēsim ne vien izdzīvot Latvijā pazīstamu cilvēku stāstus, bet arī uzzināt jaunas un gardas receptes jūsu Ziemassvētku galdam. Trešais studijas viesis ir TV mūziķis, pasākumu vadītājs un producents Mikus Abaroniņš.

Mikus, kurš brīvajā laikā aizraujas ar ēdienu gatavošanu un, starp citu, ir tieši aso garšu pazinējs un eksperts, mūsu rubrikā "Gatavo ar stāstu" nolēma izaicināt savus spēkus kādas veselīgas uzkodas, eksotisku salātu un kārtīga ģimenes vakariņu cienīga ēdiena pagatavošanā. 

Foto: Artūrs Krūmiņš/TVNET

Konservētu turku zirņu un melno pupiņu uzkodas recepte

Nepieciešams:

  • 2 iepakojumi “Bonduelle” konservēto turku zirņu
  • Olīveļļa
  • Kūpinātas paprikas garšviela
  • Sāls
  • Pipari
  • Zaļumi

Pagatavošana

Pupiņām un turku zirņiem nolej šķidrumu, tos noskalo, nosusina uz dvieļa. Divas cepešpannas izklāj ar cepamo papīru, uz katras atsevišķi ber zirņus un pupas. Aplej ar olīveļļu un liek līdz 200 grādiem uzkarsētā cepeškrāsnī uz 15 – 20  minūtēm. Apceptajiem zirņiem pievieno garšvielas un zaļumus.

Mikus stāsta: kā jau lielākā daļa no mums, Ziemassvētkus nespēj iedomāties bez zirņiem ar speķi un kārtīga otrā ēdiena: "Es nevarētu iedomāties, ka kāds izlemtu pasniegt galdā vegāniskus salātus...

Bet, no otras puses, varbūt ar laiku mēs pratīsim ēst atbildīgāk pret savu ķermeni, lai pēc tam nav jāguļ uz sāna, lai nespiestu vēderu!" 

Tomēr kā otro recepti izvēlējāmies pagatavot kārtīgu ģimenes maltītes cienīgu ēdienu. 

Foto: Artūrs Krūmiņš/TVNET

Dārzeņi ar  cūkgaļu

Nepieciešams:

  • Sviests cepšanai
  • 1 kg cūkgaļas kakla karbonādes
  • “Bonduelle” saldēti dārzeņi pēc izvēles
  • Sīpols
  • Ķiploks
  • Čili pipars
  • Sāls
  • Pipari

Pagatavošana

Lielā pannā izkausē sviestu un ieber kubiņos sagrieztu cūkgaļu. Kamēr gaļa cepas, pievieno sagrieztu sīpolu, sasmalcinātu ķiploku, tad – “Bonduelle” dārzeņu maisījumu. Pievieno garšvielas, cep, kamēr gatavi dārzeņi.

Pēc Mikus ieteikuma, ēdienam var pievienot arī čili piparus.

Trešā recepte saucas "Melno pupiņu un mango salāti"

Nepieciešams:

  • 2 vidēja lieluma mango
  • 1 iepakojums “Bonduelle” melno konservēto pupiņu
  • 1/2 sarkanās saldās paprikas
  • 2 ēdamkarotes sasmalcinātu sarkano sīpolu
  • 2 ēdamkarotes apelsīnu sulas
  • 1 ēdamkarote laima sulas
  • 1 ēdamkarote sasmalcināta jalapenjo pipara
  • Pētersīļi
  • Sāls
  • Olīveļļa
Foto: Artūrs Krūmiņš/TVNET

Pagatavošana

Mango sagriež vidēja lieluma kubiņos, tam pievieno noskalotas un nosusinātas “Bonduelle” konservētās melnās pupiņas, smalki sagrieztu papriku, sasmalcinātu sīpolu un jalapenjo piparu. Pievieno sāli, sakapātus pētersīļus, laima un apelsīnu sulu, samaisa.

Skaties video, kurā uzzini, kāds patiesībā ir Mikus Ziemassvētku tradicionālais ēdiens un kāpēc viņš sevi uzskata par labāko Ziemassvētku vecīti.

Lai labi garšo!

Materiāls tapis sadarbībā ar "Bonduelle".

Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu