Oriģinālais iepakojums ne vienmēr ir labākais
Ne tikai pirms svētkiem, bet arī ikdienā speciāliste iesaka atbrīvoties no produktu oriģinālā iepakojuma.
“Tieši plastmasas plēves, kurās ietīts siers, desa, gaļa, biezpiens un citi produkti, rada nekārtīgu iespaidu.
Es iesaku tos vai nu ietīt alternatīvā “plēvē” (piemēram, vaska drāniņās), vai turēt konteineros – tajos pašos, kas paredzēti ēdiena līdzņemšanai un kuru vairumam mājās ir diezgan daudz. Kastītes ledusskapī varēs salikt kompaktāk un pārskatāmāk, bet vāks pasargās produktus no apkalšanas un izžūšanas,” stāsta D. Gulbe, piebilstot, ka pārtikas konteinerus un kārbiņas var izmantot arī tirgū vai beziepakojuma veikalos, tādā veidā gan aiztaupot sev produktu pārpakošanu, gan taupot dabas resursus. Ieteicams izvēlēties tādu ledusskapi, kam ir īpašas atvilktnes, kurās saglabājas nepieciešamais mitrums, lai produkti arī bez iepakojuma neapkalstu – šajās atvilktnēs var glabāt gaļu, zivis, dārzeņus un citus svaigus produktus.
Katram produktam sava vieta
“Produktus ledusskapī iesaku izvietot, izmantojot principu, ka augšējos plauktos liek to, kas apēdams uzreiz, bet zemākajos – to, kam nepieciešama gatavošana. Pašā apakšējā plauktā liekama jēla gaļa un zivis, ko arī iesaku salikt aizveramos plastmasas konteineros. Tas nepieciešams gan kārtības, gan higiēnas nolūkos. Savukārt ledusskapja durvis piemērotas dažādu gatavo mērču, sviesta un bezalkoholisko dzērienu glabāšanai,” iesaka speciāliste.
Gadās, ka svētku viesi nespēj apēst visus deviņus ēdienus, taču pāri palikušo pārtiku nevajadzētu izmest.