Pie Maskavas vilciena pasažiera atrod nedeklarētus 90 100 dolārus (3)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Ieva Lūka/LETA

Valsts ieņēmumu dienesta (VID) Nodokļu un muitas policijas pārvaldē sākts kriminālprocess par nedeklarētas un, iespējams, noziedzīgi iegūtas skaidras naudas 90 100 ASV dolāru apmērā pārvietošanu pāri Latvijas valsts robežai ar vilcienu Maskava-Rīga.

Šā gada janvārī sadarbībā ar Valsts robežsardzi un VID Muitas pārvaldi veikta vilciena Maskava-Rīga pasažiera muitas kontrole. Kontrole veikta pamatojoties uz riska informāciju par iespējamu skaidras naudas, ko, šķērsojot Latvijas valsts robežu, ieved Eiropas Kopienas muitas teritorijā, nedeklarēšanu un par iespējamu noziedzīgi iegūtas naudas legalizēšanu lielā apmērā. 

Pārbaužu laikā konstatēts, ka 1980.gadā dzimuša Krievijas pilsoņa, kuram ir Latvijas uzturēšanās atļauja, rokas bagāžā atrodas skaidra nauda 90 100 ASV dolāru apmērā. 

Par notikušo sākts kriminālprocess pēc Krimināllikuma 195.2 panta otrajā daļā un Krimināllikuma 195.panta trešajā daļā paredzētajiem noziedzīgiem nodarījumiem. 

Izmeklēšanas interesēs papildu informācija netiek sniegta.

Cīņa ar noziedzīgi iegūtu līdzekļu legalizēšanu, tostarp noziedzīgi iegūtas skaidras naudas pārvietošanas pāri Latvijas valsts robežai ierobežošanu arī šogad ir viena no VID prioritātēm. 

2019.gadā VID Nodokļu un muitas policijas pārvaldē sākti 47 kriminālprocesi par skaidras naudas nedeklarēšanu vai nepatiesu deklarēšanu un/vai noziedzīgi iegūtu līdzekļu legalizāciju. 

Komentāri (3)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu