Laikraksts: KPV LV premjera amatam reiz varētu virzīt Ģirģenu (5)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Iekšlietu ministrs Sandis Ģirģens
Iekšlietu ministrs Sandis Ģirģens Foto: Ieva Leiniša/LETA

Pēc "KPV LV" varas kodola nomaiņas tālākā nākotnē partija kā savu potenciālo premjera amata kandidātu varētu virzīt pašreizējo iekšlietu ministru Sandi Ģirģenu, atsaucoties uz neoficiāliem avotiem, raksta "Latvijas Avīze" (LA). 

Laikraksts norāda, ka "KPV LV" jaunais varas kodols varētu veidoties ap partijas ministriem valdībā. Iekšlietu ministrs Ģirģens ir viens no partijas priekšsēdētāja kandidātiem, LA apstiprinājis viņa brālis Saeimas deputāts Kaspars Ģirģens, bet neoficiāli avoti minējuši, ka Sandi Ģirģenu "KPV LV" varētu virzīt arī kā potenciālo premjera amata kandidātu tālākā nākotnē.

Tikmēr laikraksts "Neatkarīgā Rīta Avīze" vēsta, ka "KPV LV" biedru kopsapulcē, kas notiks 8.februārī jeb mēnesi pēc Artusa Kaimiņa izslēgšanas no partijas Saeimas frakcijas, varētu tikt lemts arī par Kaimiņa izslēgšanu no paša dibinātā politiskā spēka.

Kā ziņots, "KPV LV" Saeimas frakcija ir nolēmusi no tās izslēgt partijas dibinātāju Kaimiņu un Aldi Blumbergu. Kā aģentūru LETA informēja frakcijas vadītāja vietnieks Ēriks Pucens, šāds lēmums pieņemts, ņemot vērā abu deputātu "ilgstošu attieksmi" pret partijas Saeimas frakcijas darbu.

Kaimiņš pagaidām vēl neatklāj savus politiskos plānus pēc izslēgšanas no "KPV LV" Saeimas frakcijas. Viņš sarunā ar aģentūru LETA paziņoja, ka Saeimā turpinās savu darbību koordinēt kopā ar koalīciju, bet par nākotni kopā ar domubiedriem spriedīšot vēlāk, jo pastāvot "visādas iespējas", tostarp izlemt nesaistīt savu politisko nākotni ar paša dibināto partiju "KPV LV".

Turpmāk "KPV LV" Saeimā darbosies desmit deputātu sastāvā.

Komentāri (5)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu