Pasargā caurules: kādēļ nedrīkst izliet cepamo eļļu izlietnē (1)

Raksta foto
Foto: Unsplash

Pēc gatavošanas daudzi mēdz steigšus izliet karstu eļļu izlietnē vai atdzesēt pannu ar aukstu ūdeni, tomēr tā nebūt nav laba doma. 

Lai gan pēc gatavošanas eļļas izliešana izlietnē šķiet vieglākais variants, kā tikt galā ar netīro pannu, tādā veidā tu nodarīsi kaitējumu caurulēm. Pārtikas eļļa un tauki sajaucas ar ūdeni un sacietē, veidojot taukainu kārtiņu caurulēs. Šī kārtiņa darbojas kā līmpapīrs, kas saķer ēdiena atliekas, bet vēlāk veido aizsprostojumu. Turklāt caurulēs saķepusi tauku un ēdiena kombinācija ar laiku var sākt smirdēt, izplatot nepatīkamu smaku virtuvē, skaidro portāls "aol.com".

Labākais risinājums ir attīrīt pannu no eļļas ar papīra salveti - vienkārši notīri eļļu no pannas un pēcāk izmazgā tāpat kā citus traukus. Ja tomēr eļļa ir nonākusi caurulēs, dažkārt var līdzēt speciāli līdzekļi cauruļu attīrīšanai vai arī tajās ielej karsta ūdens, sodas un etiķa maisījumu, kas aizskalos caurulēs radušos aizsprostojumu. 

Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu