Nepieturies pie oriģinālā iepakojuma
Tieši plastmasas plēves, kurās ietīts siers, desa, gaļa, biezpiens un citi produkti, rada nekārtīgu iespaidu. Dana iesaka tos vai nu ietīt alternatīvā “plēvē” (piemēram, vaska drāniņās), vai turēt konteineros – tajos pašos, kas paredzēti ēdiena līdzņemšanai un kuru vairumam mājās ir diezgan daudz. Kastītes ledusskapī varēs salikt kompaktāk un pārskatāmāk, radot kārtīgāku kopskatu, bet vāks pasargās produktus no apkalšanas un izžūšanas.
Turklāt jāatceras, ka, piemēram, atvērtas metāla bundžas nav drošs ēdiena uzglabāšanas veids, tāpēc zaļie zirnīši, tomāti savā sulā vai kāds cits konservēts produkts, kas nav izlietots vienā reizē, jāpārvieto citā traukā – stikla vai plastmasas, vēlams ar vāku – un tikai tad to var ievietot ledusskapī.
Ledusskapjiem visbiežāk ir arī īpašas atvilktnes, kurās saglabājas nepieciešamais mitrums, lai produkti arī bez iepakojuma neapkalstu – tajās var glabāt gaļu, zivis, dārzeņus un citus svaigus produktus.
Sagrupē pārtikas produktus
“Iesaku izmantot principu, ka augšējos plauktos liek to, kas apēdams uzreiz, bet zemākajos – to, kam nepieciešama gatavošana,” padomos dalās kārtības eksperte. Pašā apakšējā plauktā liekama jēla gaļa un zivis, ko arī ieteicams salikt aizveramos plastmasas konteineros. Tas nepieciešams gan kārtības, gan higiēnas nolūkos. Savukārt ledusskapja durvis piemērotas dažādu gatavo mērču, sviesta un bezalkoholisko dzērienu glabāšanai.
Atstāj nedaudz brīvas vietas
Ledusskapī būtu vērts vienmēr atstāt ap trešdaļu brīvas vietas, kas paredzēta, piemēram, pusdienu pārpalikumiem. Tas palīdzēs izvairīties arī no lielas ledusskapja pārkārtošanas vai produktu sablīvēšanas pēc kādu jaunu pārtikas produktu iegādes. Arī maltītes pārpalikumus ērtāk būs ievietot pārtikas kastītēs, lai saglabātu pārskatāmu un kārtīgu kopskatu.