Šodienas redaktors:
Lauma Lazdiņa

Baklažāni

Foto: Unsplash

Šie dārzeņi ir ārkārtīgi iecienīti to riekstainās garšas dēļ, kas tos padara par izcilu piedevu sautējumiem, taču to audzēšana var būt diezgan piņķerīga. Baklažāni ir ārkārtīgi jutīgi pret temperatūras izmaiņām, tāpēc tos Latvijas apstākļos labāk būtu sēt siltumnīcās. Tāpat šos mirdzoši violetos dārzeņus ir rūpīgi jāsargā no kaitēkļiem un slimībām. “Baklažāni piesaista ārkārtīgi daudz kaitēkļu,” portālam “HowStuffWorks” stāsta Kentuki universitātes dārzkopības profesors Timotijs Kūlongs. “Ja dārznieks cenšas iztikt bez pesticīdiem, tad baklažānu audzēšana būs ļoti sarežģīta.”

Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu