Gordons Remzijs, ko tu par viņu domā? "Fenomenāls pavārs un cilvēks. Esmu divas reizes saticis. Baigais raksturs arī. Cepuri nost, viņš ir daudz ko labu darījis. Viņš tiešām ir viens no labākajiem - viņš ir labs!" raidījumā "Rezervēts" atbild Mārtiņš Rītiņš.
Rītiņš par Remziju un to, kāpēc Latvijā aizvien nav izcilu pavāru (2)
Bet es nelamājos kā viņš. Tā ir viņa reputācija, imidžs, ko viņš grib parādīt. Ar to viņš tiek uz priekšu. Viņš tāds patiesībā nav!
"Cik labs esi tu?" jautā raidījuma vadītājs Armands Tripāns. "Mēs varētu viens otram blakus stāvēt," pēc pauzes atbild Rītiņš. "Bet viņam ir fenomenāli laba komanda. Man Latvijā arī bija laba komanda, bet tur ir cita attieksme pret darbu.
Latvijā trūkst attieksmes un ambīciju. Un nepareizā izglītība. Pavāra izglītība šeit ir samērā bēdīga... Ir tikai maza sauja cilvēku, kas tiešām saka - pavārmāksla ir mana sirdslieta un tā ir svēta man.
Marko Pjērs Vaits pats teica par situāciju Anglijā - trīs gadi pavāra skolā ir trīs gadi, kas zaudēti no tavas dzīves. Tev ir jāiet ārā un jāmācās savādāk.
Jāmācās pieredze labos restorānos un tas jādara par velti! Tu negaidi, ka tev par to maksās. Latvijā ir tā, ka tu uzreiz gribi baigi naudu pelnīt...
Armanda Tripāna sarunu raidījums “Rezervēts” trešdienās plkst. 21:05 kanālā 360TV.