Patlaban vairākas Eiropas valstis sāk mīkstināt pirmīt noteiktās ārkārtas situācijas regulas, kas nozīmē, ka daudzviet darbu ir atsākuši veikali, restorāni un sporta klubi, taču nu ikdiena nopietni atšķiras no dzīves pirms pandēmijas. Visiem uzņēmumiem ir jānodrošina droša sociālā distancēšanās starp apmeklētājiem.
Sociālā distancēšanās: Amsterdamā atver restorānu, kur galdiņi izvietoti mazās situmnīcās (1)
Lai darbs ritētu ierastajās sliedēs, vienlaikus piedāvājot apmeklētājiem jaunu un autentisku pieredzi, kāds Amsterdamas restorāns ir izdomājis neparastu pieeju sociālās distancēšanās nodrošināšanai. Restorāns ir izvietojis vairākas miniatūras siltumnīcas kanāla malā, kurās nolikti galdiņi. Šāda pieeja ļaus apmeklētājiem ne tikai ar mierīgu sirdi baudīt maltīti, bet arī vakariņot lietainās vai vējainās dienās. Katrā siltumnīcā ir vieta diviem gardēžiem.
“Restorānos un bāros atsevišķu pusdienošanas telpu franču valodā dēvē par “chambre séparée”,” vēsta restorāna “Mediamatic” mājaslapa. “Tas nozīmē ārkārtīgi intīmu tuvību – te var notikt lietas, kurām būtu jāpaliek slēptām no svešām acīm. Arī mēs nolēmām savām siltumnīcām piešķirt nosaukumu franču valodā, taču šeit viss notiekošais būs redzams visiem.”
Patlaban restorāns darbojas testa režīmā – oficiāli visi Nīderlandes restorāni tiks atvērti 1. jūnijā. Sociālā distancēšanās restorānos tiks nodrošināta ne tikai klientiem, bet arī darbiniekiem. Visi oficianti un pavāri tiks nodrošināti ar aizsargmaskām, bet ēdienus oficianti pasniegs uz gariem dēļiem, nevis šķīvīšiem, tādējādi nodrošinot vismaz 1,5 metru distanci starp viesmīli un apmeklētāju, vēsta portāls “BBC”.