Arvis Zēmanis uzsvēra, ka būtiskākais šobrīd ir nepagurt. Ir jāspēj noturēt vien gadus 20 kā no jauna uzbūvētā kafejnīcu un restorānu joma, lai rastos savas tradīcijas un tēls. Viesmīlība ir tā sauktā neredzamā vērtība, ko ierauga tad, kad tās iztrūkst. Tā ir kultūra, kuras uzturēšanai ir vajadzīgi cilvēki ar zināšanām un spēju radīt jaunas idejas. Krīzes laiks iezīmē daudzu ēdināšanas uzņēmumu fokusēšanos uz produktu piedāvāšanu, ražošanu. Arvis ir pārliecināts, ka vairāki no radītajiem produktiem turpinās pastāvēt arī pēc krīzes beigām. Šis ir laiks gan jaunām idejām, gan savu lielāko vērtību izvērtēšanai un nostiprināšanai. Savukārt patērētājiem viņš novēl būt pacietīgiem, jo krīzes iespaidā var kristies servisa līmenis, toties visi patiesībā būs kļuvuši cilvēcīgi priecīgāki.
Ilze Riņķe bilda, ka viesnīcas un arī restorāna “Neiburgs” īpašnieku pieņēmums ir skaidrs – uz valsts palīdzību var necerēt, jātiek vien galā pašiem. Šī krīze krietni atšķiras no iepriekšējās, izteikti ekonomiskās, jo šobrīd biznesu ietekmē daudzi ārējie faktori. Tajā skaitā, protams, tūristu iztrūkums. Tā ir nopietna problēma, kas būs jārisina pēc iespējas
ātrāk, tādēļ Ilze valdībai novēl saprātu lēmumu pieņemšanā, klientiem novēl nepazaudēt veselo saprātu, bet industrijas kolēģiem – spēku, pacietību un izturību.
Māris Jansons tikmēr krīzes laikā atvēris savu jauno restorānu “Kest” un ironizē, ka, pateicoties tam, pazaudējis septiņus kilogramus. Noteikti līdzējusi arī orientēšanās pandēmijas laikā uz ēdienu piegādi rīdziniekiem, kas kļuvusi arvien populārāka. Tagad gan visi spēki jāvelta Cēsīs atvērtajam restorānam. Viņš uzsver, ka vajag ticību sev un savam produktam, tad arī viss būs kārtībā. Personīgi Mārim palīdz agrāk iegūtā reputācija, kas ļāvusi ar savu uzņēmējdarbību atgriezties dzimtajā pilsētā un baudīt dzīvi par spīti visām iespējamām likstām.
“Distancēto sarunu seriāla” devītajā epizodē 4. jūnijā pulksten 18.00 notiks saruna par psihisko veselību un atkarībām.