- Sezonas dārzeņi (cigoriņa salāts, jaunais sīpols, sparģeļi, jaunie burkāni, Latvijas baklažāni);
- sviests;
- cukurs;
- ½ citrona;
- aso piparu ievārījums (nav obligāts un var aizstāt ar parastajām sinepēm);
- medus;
- sāls un pipari.
Droši vari nepieturēties pie mūsu receptes. Galvenais - izvēlies vissvaigākos sezonas dārzeņus, kas pieejami, un mērce derēs arī tiem.
Mēs salātiem sagādājām Latvijas jaunos baklažānus, burkānus, sparģeļus, cigoriņa salātu un jaunos sīpolus. Dārzeņus sagriezām visai rupjos gabalos.
Sākumā ugunskurā sakarsējām čuguna pannu, pievienojām sviestu, sīpolus un burkānus, pievienojam arī nedaudz cukura - lai karamelizējas. Tad pievienojām atlikušos dārzeņus un beigās sviestā apcepām arī salātus.
Galerija: apcepti dārzeņu salāti ar karsto medus mērci
Tad pannā izkausējām krietnu sviesta gabalu un pievienojām pāris ēdamkarotes medus, sulu no citrona pusītes, aso piparu ievārījumu vai sinepes, sāli un piparus. To visu iemaisām dārzeņos.
Liekam uz šķīvja, dekorējam. Ja nepieciešams, pievienojam vēl sāli!
Paldies TVNET līgo recepšu superkomandai 2020: Ritvaram Tomam Loginam, Kārlim Langinam, Mārtiņam Otto, Viktorijai Puškelei, Gerdai Pulkstenei, Artūram Krūmiņam, Jānim Škaparam.
Un paldies ziedu salonam “Aina” par skaistajiem Jāņu vainadziņiem, kurus uzpīt salonam var uzticēt ikviens!
Raksts tapis sadarbībā ar “Latvijas valsts mežiem”.